Mobirise Site Builder

Skoleprosjekt -konkurransen

Her finner du informasjon om hvordan din klasse kan delta i årets skoleprosjektkonkurranse og hvordan dere kan vinne Témoignage-prisen. 

Témoignage-prisenAlle som deltar i Et grenseløst skoleprosjekt kan delta i konkurransen om å vinne Témoignage-prisen. 


Vinneren vil være den gruppa som på mest kreativ måte klarer å øke synligheten og oppmerksomheten rundt en eller flere av årets glemte kriser. Vi vil også kåre fylkesvinnere i hvert fylke i forkant av hovedprisen. 


Lokale medier er gull verdt i dette øyemed, men vi oppfordrer elevene til å tenke utenfor boksen om hvordan de ønsker å angripe oppgaven.


På skoleportalsiden vil elevene og lærere finne relevant informasjon, bilder, videoer og tips til skoleprosjektet. Denne vil lanseres 1.september. 


Du må ikke delta i konkuransen for å delta i årets skoleprosjekt, men vi oppfordrer alle skolene til å sende inn sitt beste bidrag. 

Hvordan delta i konkurransen


1. Meld på din klasse på våre nettsider og avtal senere dato for besøk av feltarbeider. 


2. Alle skolene sender inn sitt beste bidrag (kun ett) med vedlagt skjema, som vil være tilgjengelig på skoleportalen. Det er lærer som har ansvaret for å sende inn bidrag til konkurransen.


3. Dokumentering av prosjektbidragene er svært viktig for at vi kan gjøre en kåring. Dette kan være opptak fra radiointervju, linker til avisartikler eller nettsider, filmer av pressestunt eller intervjuer.


4. Frist for å levere inn bidrag er mandag 4.desember.  Før den endelige vinneren annonseres vil det kåres finalister for hvert fylke.


Et ekspertpanel skal så velge ut vinneren av Témoignage-prisen for Glemte Kriser 2017.


Hovedvinnerne av Témoignage-prisen vil bli offentligjort i midten av desember. 


Vinnergruppa vil få en drømmedag til Oslo i januar 2018 med tentativ dato. 

Fjorårets vinnere

Ronja, Marion, Maria og Signe fra 9.klasse fra Vestmyra skole i Fauske I Nordland stakk av med seieren i fjor.

De fire jentene hadde arrangert, organisert og gjennomført et svært vellykket sportsarrangement for å sette fokus på de høye prisene for vaksine mot lungebetennelse.

Ved hjelp av hardt arbeid fikk de deltakere og publikum fra næringsliv, politikere og lokale kjendiser til å stille opp. De fikk også flere oppslag i lokalmedia før, under og etter eventet.

Bildet er tatt fra drømmedagen i Oslo, hvor de blant annet fikk hjelpe Mari fra kommunikasjonsavdelingen med å lage film med feltarbeider Christian Stray, som nettopp hadde kommet hjem fra Haiti.

Orkanen Matthew herjet over den lille øystaten i oktober 2016 og Leger Uten Grenser måtte rykke ut på flere hasteoppdrag som følge av ødeleggelsene. 

Følg Leger Uten Grenser

Om Leger Uten Grenser


Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Vi hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor.

Vi driver prosjekter i flere enn 70 land, og i 2015 ga vi medisinsk hjelp til over åtte millioner mennesker.

Leger Uten Grenser gir nødhjelp til mennesker i krig, kriser og katastrofer, og andre som ikke har tilgang til grunnleggende helsetjenester. Ett av våre mest sentrale mandat er témoignage.

Det betyr å bære vitne om det vi ser i felt. Vi varsler derfor om overgrep og glemte kriser vi ser med egne øyne – fordi færre dør når flere vet. 

kontakt

Kontakt prosjektleder Marte Woxen Burum på glemte.kriser@legerutengrenser.no  / + 47 940 12 474

www.legerutengrenser.no

Følg Leger Uten Grenser