Nyheter

Jemen: Kolerautbrudd på vei ut av kontroll
Publisert 22.05.2017
Leger Uten Grenser ber om en akutt og kraftig oppskalering av innsatsen for å bekjempe det pågående utbruddet av kolera i krigsrammede Jemen. 
 
 
580.000 mennesker har flyktet fra Mosul
Publisert 20.05.2017

Kamper mellom soldater fra Den islamske stat og koalisjonsstyrker i Mosul har sendt 580.000 mennesker på flukt siden oktober 2016. Hundretusenvis er fortsatt fanget i Vest-Mosul. De som klarer å komme seg til Leger Uten Grensers klinikker forteller om lite mat og mangel på helsetjenester. På grunn av matmangelen behandles derfor barn for akutt underernæring.

Libya: Inhumane forhold i lukkede mottak
LUKKET MOTTAK: Menn i det lukkede Abu Salim mottaket i Tripoli, Libya. Foto: Guillaume Binet/Myop
Publisert 19.05.2017

Flyktninger i lukkede mottak i Libya lever under inhumane forhold. Leger Uten Grenser jobber for å gi flyktningene medisinsk og psykologisk hjelp.  

64.000 barn vaksinert i Den sentralafrikanske republikk
VAKSINERT: En liten jente holder stolt på sitt nye vaksinasjonskort. Hun bor i  Lobaye i SAR, et område hvor svært få er vakinert. Foto: Sergio Ferrer
Publisert 17.05.2017

I løpet av april 2017 har Leger Uten Grenser vaksinert rundt 64.000 barn mot meslinger i Lobaye sør i Den sentralafrikanske republikk. Dette er i et av områdene hvor det generelt foregår lite vaksinering, og derfor fikk også 25.300 av disse barna også andre relevante vaksiner.

 
Bangassou: Byen er en stridssone, Leger Uten Grenser ber om våpenhvile
Publisert 16.05.2017

Byen Bangassou i Den sentralafrikanske republikk er nå blitt en stridssone hvor sivile flykter for sine liv. Leger Uten Grenser ber om en stans i kampene for å kunne nå sårede som trenger behandling. 

Ebola påvist i Den demokratiske republikken Kongo
Publisert 14.05.2017

Per 11. mai er ett tilfelle av ebola bekreftet av Verdens helseorganisasjon (WHO) i Likati i Bas Uele-provinsen nord i Den demokratiske republikken Kongo. Ytterligere ni tilfeller, inkludert tre dødsfall, etterforskes med mulig mistanke om ebola.
 

Mexico: Flyktninger har opplevd krigslignende vold
PÅ FLUKT: Victor (20) fra Honduras har akkurat kommet til Tenosique i Mexico. Gjenger i hjemlandet drepte onkelen hans, og tvang Victor på flukt. Victor gikk gjennom skogen i tre dager uten penger for å komme til Mexico, med bare noen klær, tannkrem og en mobiltelefon i sekken.
Publisert 11.05.2017

Flyktninger i Mellom-Amerika reiser fra en av verdens mest voldelige regioner, men blir igjen ofre for vold på flukt til USA og Mexico. 

Jemen: Stort kolera-utbrudd truer befolkningen
Publisert 09.05.2017

Leger Uten Grenser behandler stadig flere pasienter for kolera og akutt diaré i Jemen. Utbruddene skjer over store deler av landet.

Bare Syria var mer voldelig enn dette landet i fjor
FISKER: Jordy (16) er fisker i Ouakaelven. Han sluttet på skolen som 10-åring, da faren hans ble skutt. Alle foto: Colin Delfosse/Out of Focus
Publisert 08.05.2017

Hver femte sentralafrikaner har måtte flykte fra hjemmet sitt. Fremtiden er ikke lys. Vi vil vise deg noen bilder, siden færre dør når flere vet.

Sør Sudan: 25.000 mennesker er tvunget på flukt uten tilgang på humanitær hjelp
Publisert 03.05.2017

I løpet av de siste dagene av april har nærmere 25.000 mennesker blitt tvunget til å flykte fra sine hjem i Sør-Sudan. 

To sykehus angrepet i Syria
Publisert 02.05.2017

Leger Uten Grenser avbryter støtten til to sykehus utenfor Damaskus etter alvorlige angrep. Et sykehus støttet av Leger Uten Grenser ble 29. april stormet av væpnede menn, mens et annet støttet sykehus havnet i kryssild som pågikk i to dager.

Jemen: Hjelpen må frem
Faez Nasr sitter i ruinene av det som pleide å være huset til familien. Foto: Florian Seriex
Publisert 26.04.2017

Jemen er i en dyp, humanitær krise. Nærmere 80% av befolkningen, det vil si 19 millioner mennesker, trenger humanitær bistand. Mer enn halvparten av helsefasilitetene til Leger Uten Grenser er ikke i bruk på grunn av ødeleggelser, mangel på hjelpearbeidere og mangel på medisiner. 

Syrisk familiefar forteller: «Vi trodde ting hadde roet seg. Vi tok feil»
Publisert 25.04.2017

Den syriske familien dro tilbake til landsbyen sin da de trodde det var trygt. Så ble mor og tre sønner drept av en bombe.

Flyktninger tvangsreturneres til vold og usikkerhet nordøst i Nigeria
Publisert 19.04.2017
- Vi bodde i Kolofata (Kamerun) i over ett år, men en dag bestemte de seg bare for å sende oss tilbake til Nigeria uten å forklare hvorfor. Vi ba ikke om å returnere til landet vårt, de tvang oss. Vi hadde ikke noe valg, forteller en nigeriansk flyktning i Banki, en avsidesliggende by nære Kamerun.
Gladnyhet: Dødelig sykdom nærmest utryddet i Bangladesh
FRISK: Småbarnsmoren Nilofa (25) fra Bangladesh er en av pasientene til Leger Uten Grenser som har blitt frisk fra kala azar. – Jeg ble først smittet for tre år siden, og ble kurert. Men innen et år utviklet jeg følgesykdommen PKDL. Jeg oppdaget flekker i huden og var redd det var en soppsykdom, sier Nilofa. Foto: Igor Barbero
Publisert 12.04.2017

Kala azar er nå nær ved å være utryddet i Bangladesh, noe helseministeren har gitt Leger Uten Grenser æren for.

Født i krig: Jihan (18) fikk heldigvis føde på et sykehus
FØRSTE ÅNDEDRAG: Fødselen fikk uten problemer, og mor Jihan skal snart ta med seg sitt førstefødte barn hjem. Først skal de få en fødselsattest. Foto: Louise Annaud/Leger Uten Grenser
Publisert 11.04.2017

18 år gamle Jihan fra Irak har nettopp født sitt første barn. Uten Leger Uten Grenser, hadde verken mor eller barn hatt tilgang på helsehjelp. Nå utvider vi helsetilbudet i Tal Afar. 

Leger Uten Grenser responderer på meslingsutbrudd i Guinea
Publisert 07.04.2017

For å hindre videre spredning, er Leger Uten Grenser (i samarbeid med lokale helsemyndigheter) i gang med å massevaksinere alle barn mellom 6 måneder og 10 år i hovedstaden Conakry.

Syria: Ofrene har symptomer som samsvarer med bruk av nervegass
Publisert 05.04.2017

Leger Uten Grenser bekrefter at ofre for angrepet i Khan Sheikhoun har symptomer som samsvarer med bruk av kjemiske våpen.

Uten egne øyne på bakken
Publisert 04.04.2017

Hva gjør Leger Uten Grenser når vi får rapporter om bruk av kjemiske våpne eller sykehus vi støtter blir bombet, men vi ikke har egne ansatte som kan bekrefte at det har skjedd? 

Pasienthistorie fra Syria: – Sønnen min døde i armene mine
Publisert 03.04.2017

 Mohammed (35), kona og deres fire barn satset alt på å flykte fra IS i Raqqa. Så ble familien rammet av en av de mange minene som er lagt ut langs veiene. 

Syria: Finner miner plassert i kosedyr
GIKK PÅ EN MINE: En sykepleier fra Leger Uten Grenser står ved siden av en gutt som ble skadet av en mine i Kobane. Bildet er fra Kobane sykehus den 23. januar 2017. Foto: Jamal Bali
Publisert 03.04.2017

Sivile nord i Syria blir lemlestet og drept av eksplosjoner fra såkalte «booby-traps», bombefeller, som krigførende parter har lagt igjen før de har blitt presset ut av et område. Leger Uten Grenser oppfordrer til en drastisk økning av mineryddingsinnsatsen for å redusere farene for de sivile som flykter eller forsøker å returnere hjem.

Syria: To personer mistet livet i flyangrep mot Leger Uten Grenser-støttet sykehus
Publisert 01.04.2017

Et sykehus Leger Uten Grenser støtter nord I Syria har blitt truffet i et luftangrep. Informasjon Leger Uten Grenser har fått peker mot at kjemiske våpen ble brukt i angrepet.

Leger Uten Grenser klager formelt inn legemiddelselskap som produserer hepatitt C-medisin
Publisert 28.03.2017

[27.03.2017] Legemiddelet sofosbivur er patentbeskyttet og en tolv-ukers kur koster opp til en halv million kroner. Leger Uten Grenser klager formelt inn legemiddelprodusenten Gilead til Det europeiske patentkontoret (EPO).

Takk for at du tok påskequizen!
FÅR BEHANDLING: Ziham (6 mnd) sitter på mamma Amaboua Abde (22) sitt fang. I to uker har han blitt behandlet for underernæring på Leger Uten Grensers senter i Tsjad. Her spiser han spesialmaten Plumpy'Nut. Én uke med slik behandling koster 63 kroner. Foto: Charlotte Morris/Leger Uten Grenser
Publisert 27.03.2017

Nå har du bidratt til at ett underernært barn får mat i én uke. 

Retningslinjer for behandling av personopplysninger
Publisert 27.03.2017

Leger Uten Grenser behandler personopplysninger med konfidensialitet og etter personens eget ønske. 

Ny vaksine mot rotavirus kan forhindre at tusenvis av barn dør
Publisert 26.03.2017

Diaré tar livet av 1300 barn hver dag. Leger Uten Grenser har testet en ny vaksine som gir effektive og sikre resultater mot rotavirus, en av de ledende årsakene til diaré.

Millioner dør hvert år – kun 5000 fikk ny tuberkulosebehandling i fjor
Publisert 23.03.2017

Færre enn fem prosent av de som trenger de nye tuberkulosemedisinene får dem, fire år etter medisinene ble godkjent. Leger Uten Grenser krever at det tas drastiske tiltak.

Titusenvis av syke og sårede flykter fra kampene i Vest-Mosul
Publisert 22.03.2017

[Erbil, 22.03.2017] De medisinske behovene for de som flykter fra kampene i Vest- Mosul er store og Leger Uten Grenser har de siste to månedene behandlet over 1800 pasienter med livstruende skader.

Winile (39) ble døv av gammeldags tuberkulosebehandling - få får ny type medisin
SNAKKER TEGNSPRÅK SAMMEN: Winile (39) mistet hørselen på grunn av tuberkulosebehandlingen. Nå snakker hun tegnspråk, og både hennes egne barn og naboens sønn Falakhe, på bildet, har lært seg å kommunisere med henne ved hjelp av hendene. FOTO: Alexis Huguet
Publisert 22.03.2017

Smertefull behandling i to år. Stor sjanse for å bli døv. Liten sjanse for å bli frisk. Det finnes nye og bedre alternativer for å behandle resistent tuberkulose, men få har tilgang på de nye medisinene.

Flere nyhetssaker