Web Page Generator

Kolera i Jemen:
Send SMS med kodeord HJELP til 2177

(250 kroner)

Kolera er livstruende og sprer seg raskt i Jemen

Krigen som har pågått siden 2015 har svekket helsetilbudet og sendt Jemen inn i en dyp humanitær krise. Landet mangler ressurser og bemanning for å sørge for nødvendig medisinsk hjelp. Leger Uten Grenser har flere sykehus i landet, blant annet i provinsen Hajjah. Siden koleraepidemien brøt ut i slutten av mars, har Leger Uten Grenser doblet nødhjelpstiltakene i dette distriktet. Det jobbes på spreng for å behandle alle kolerapasientene som ankommer Abs-sykehuset. Så langt har Leger Uten Grenser behandlet 17.840 pasienter for kolera bare i Abs og Hajjah.

Hastet til behandlingssenter med svært syke barn

Zahra Hussein kom til Leger Uten Grensers behandlingssenter mot kolera i Abs med sine to små barn Kholah og Saher. Barna var underernærte og dehydrerte. På sykehuset i Abs fikk de melk mens de svevde mellom liv og død. Heldigvis overlevde begge to.


 

SITUASJONEN I JEMEN

Siden mars har antall kolerasmittede i krigsherjede Jemen skutt i været. Det skyldes hovedsakelig dårlig vann- og sanitærforhold og mangel på rent drikkevann. Hittil har over 300.000 mennesker blitt smittet, og over 1700 har mistet livet. 

KOLERA

Kolera er en vannbåren mage- og tarminfeksjon som smitter via forurenset vann og mat, eller via direkte kontakt med smittebærende avføring. En syk person kan imidlertid miste opptil 20 liter væske gjennom diaré og oppkast. I en av to alvorlige tilfeller kan pasienten dø hvis sykdommen ikke blir behandlet.

BEHANDLING

Behandlingen av kolera er i utgangspunktet svært enkel, og består av en rehydreringsvæske som erstatter salt- og væsketap. Væsken gis oralt eller intravenøst i alvorlige tilfeller. 

Send SMS med kodeord HJELP til 2177 (250 kroner)

Flere tiltak

I tillegg til å behandle de som er syke, settes det i gang andre tiltak for å kontrollere koleraepidemien. I behandlingssentrene for kolera som drives av Leger Uten Grenser i Hajjah deles det ut desinfeksjonsutstyr, som mopper, feiekoster, såpe og klortabletter til å rense vann. Det er også viktig at husene til de som er rammet av kolera desinfiseres og at vannkilder blir renset med klor. 

Del denne siden!

Kan du bli feltarbeider? 

ADRESSE
Postboks 8813 Youngstorget
0028 OSLO

KONTAKT
E-post: epost@legerutengrenser.no
Telefon giverservice: 08898