Mexico

Tusenvis av mennesker reiser hvert år fra hele Sør-Amerika gjennom Mexico for å nå USA på jakten etter et bedre liv. De som reiser gjennom Mexico, inkludert meksikanere, havner i stor fare for kidnapping, utpressing, fysiske og psykiske overgrep. De risikerer til og med å bli drept.
 

Dette gjør vi:

Mexico
  • Innbyggere: 127 millioner
  • Forventet levealder: 74 menn / 80 kvinner
  • Barnedødelighet: 13 av 1000 barn dør før de fyller fem år
  • Kilde: Verdens helseorganisasjon (WHO)

Med en befolkning på nesten 127 millioner mennesker, er Mexico et av de mest folkerike landene i verden.

Siden 2007 har det oppstått blodige konflikter blant landets mektige narkotikakartell, noe som resulterer i titusenvis av narkotikarelaterte drap – og terroriseringen av millioner av mennesker.

Leger Uten Grenser har jobbet i Mexico siden 1985 for å bistå der befolkningen ellers ikke får helsehjelp og for å gi medisinsk behandling til flyktninger.

Leger Uten Grensers arbeid i Mexico i 2016

I 2016 fortsatte Leger Uten Grenser med å hjelpe migranter og flyktninger fra Mellom-Amerika, samt voldsofre, i Acapulco, Tierra Caliente, Oaxaca og Reynosa.

Hvert år flykter anslagsvis 400.000 mennesker fra vold og fattigdom i El Salvador, Honduras og Guatemala og reiser gjennom Mexico med håp om å nå USA. I Mexico er de systematisk utsatt for ytterligere episoder av vold. I 2016 ble mer enn 15.000 migranter og flyktninger fra Mellom-Amerika registrert ved tilfluktssteder hvor Leger Uten Grenser jobber, og 2700 deltok i aktiviteter knyttet ti l psykisk helse. Over 2200 medisinske og 690 psykologiske konsultasjoner ble gjennomført i Ixtepec, Tenosique og Celaya. I Leger Uten Grensers behandlingssenter i Mexico City ga teamene medisinsk og psykologisk støtte til 63 ofre for overgrep.

I Acapulco tilbød Leger Uten Grenser psykisk helsehjelp til 480 voldsofre, og gjennomførte over 2340 psykologiske konsultasjoner i Colonia Jardín.

I Tierra Caliente, Guerrero-staten, ble helsesentrene på landsbygda stengt på grunn av vold. Leger Uten Grenser tilbød akutt fødselshjelp, inkludert keisersnitt, på Arcelia sykehuset og begynte å drive mobile klinikker i San Miguel Totolapan og General Heliodoro Castillo kommunene mot slutten av året.

Chagas-prosjektet i San Pedro Pochutla, Oaxaca, ble stengt i april 2016, og aktivitetene ble overlevert til Helsedepartementet.

Etter et sammenstøt mellom grupper av lærere og statlige sikkerhetsstyrker i juli besøkte Leger Uten Grenser Nochixtlan i Oaxaca. Teamene våre behandlet de sårede, og tilbød psykologiske konsultasjoner til familiene til avdøde og savnede.

Leger Uten Grenser har drevet et prosjekt i Reynosa med fokus på å forbedre behandling i nødsituasjoner på sykehuset siden 2014. I september overleverte Leger Uten Grenser dette prosjektet til Helsedepartementet, men har opprettet et nytt prosjekt som gir medisinsk og psykisk helsehjelp til voldsofre.