Utrolig strikkeengasjement

Publisert 29.01.2014

I januar spurte vi om folk ville strikke nyfødtluer som vi kan sende ut i felt. Siden har hundrevis av luer ankommet kontoret vårt i Oslo.

Mange av Joker Lovunds kunder deltok i januar på strikkeuka som butikken arrangerte for Leger Uten Grenser. Foto: Privat.

Mange av Joker Lovunds kunder deltok i januar på strikkeuka som butikken arrangerte for Leger Uten Grenser. Foto: Privat.


Daglig får vi nye luer i posten fra hele landet, og de første luene har allerede blitt sendt med feltarbeidere som har reist til Afghanistan og India. 
 
- Vi er fulle av beundring for det utrolige engasjementet som er blitt vist rundt oppfordringen vår, sier Solveig Halvorsen og Pia Fjellner, ansvarlige for feltpersonell i Norge
 
Bedre start på livet
På øya Lovund i Nordland tok den lokale Joker-butikken oppfordringen på strak arm og arrangerte strikkeuke for sine kunder. Det resulterte i hele 116 luer som nå skal sendes ut i felt.
 
 - Med så mange luer som blir strikket, er det mange barn som vil få en bedre start på livet. Vi opplever at det er ligger mye omtanke i hver enkelt lue, og det er en glede hver gang vi sender dem med feltarbeidere ut på oppdrag, sier Solveig og Pia.
 
Stort varmetap
Grunnen til at vi ber om luer til nyfødte, er at hodet deres er veldig stort i forhold til kroppen, så de har et massivt varmetap herfra.
 
Hver enkelt lue som strikkes vil bli satt på et nyfødt barn i et av de rundt 600 prosjektene vi driver verden over. 
 
Har du lyst til å strikke luer til nyfødte? 
Her er noen huskeregler:
- Dette gjelder kun nyfødte
- Strikk gjerne i et behagelig garn
- Strikk gjerne i ulike størrelser, men de skal passe nyfødte. 
- Du kan gjerne strikke noen sokker også, men luer er prioritet.
- Vi har ingen henteordning, så vi ber derfor om at luen sendes/leveres til vårt kontor i Hausmannsgate 6 i Oslo.