Gjør en ekstra innsats i russetiden

Publisert 12.05.2014

Russen ved Lister videregående skole kombinerer russefeiringen med jobben for årets hjertesak; Leger Uten Grenser. Moteshow, revy, bøssebæring og andre aktiviteter skal sørge for nærmere en halv million kroner til organisasjonen.

Årets russestyre ved Lister videregående skole. Foto: Juli Jessen.

Årets russestyre ved Lister videregående skole. Foto: Juli Jessen.


Lister videregående skole i Farsund i Vest-Agder har i år et russekull på 94 elever. Hvert år velger russen ut en organisasjon som skal være årets hjertesak, og som russen sammen skal samle inn penger til i løpet av russetiden.
 
Uvanlig valg
- Tidligere år har Kreftforeningen vært en veldig vanlig sak å samle inn penger til, men i år har vi valgt annerledes. Vi hadde en avstemming hvor Leger Uten Grenser fikk flest stemmer, forteller Alida Masvie som sammen med Kamilla Vågsvoll er aksjonssjef og representant for russen ved Lister.
 
Og hvorfor falt valget på akkurat Leger Uten Grenser?
 
Nøytral og uavhengig
- For oss var det veldig viktig å finne en religiøst nøytral og politisk uavhengig organisasjon, som drev med livsviktig arbeid. Vi er veldig stolte av vår hjertesak, sier Alida.
 
For å få inn penger har det vært arrangert en rekke aktiviteter.
 
-  Vi har blant annet hatt moteshow, revy, bøssebæring, salg av tennbriketter og kalendere, flaskeinnsamling, volleyballturnering og varetelling, forklarer Alida.
 
Når salg av russeavis er ferdig, regner de med å ha samlet inn over 450 000 kroner.
 
Takknemlige
- Det har nok egentlig vært en fulltidsjobb. Det tar mye tid, men det er til gjengjeld utrolig gøy når det gir så gode resultater. Mange blir positivt overrasket over at vi har valgt en annen organisasjon enn det som er vanlig ved skolen, og det synes vi er gøy. Vi er utrolig takknemlige for at så mange har støttet oss i løpet av året og vil gjerne få takke alle som har bidratt med pengestøtte, flasker, sponsing, kjøp, arbeidsoppgaver og liknende, sier Alida.
 
Og ved siden av alt dette har russen ved Lister utrolig nok fått tid til både feiring og russeknuter i mai.
 
- Russetiden er helt fantastisk! Vi har blitt en veldig sammensveiset gjeng, og jeg tror vi snakker på vegne av flere når vi sier at vi skulle ønske russetiden kunne vare lengre, avslutter Alida.