Gir sommerferien til Leger Uten Grenser

Publisert 07.07.2014

Hver sommer tilbyr Visma Consulting praktikantjobb som konsulent til en håndfull studenter. I år skal studentene lage en ny nettbasert kampanjeløsning for Leger Uten Grenser.

De fem studentene er klare for årets sommerjobb. Sindre Nicolaysen Berntsen (f.v.), Per Øyvind Kanestrøm, Martin Kirkholt Melhus, Seline Tomt og Rune Holmgren. Foto: Visma Consulting.

De fem studentene er klare for årets sommerjobb. Sindre Nicolaysen Berntsen (f.v.), Per Øyvind Kanestrøm, Martin Kirkholt Melhus, Seline Tomt og Rune Holmgren. Foto: Visma Consulting.


Praktikantjobben som konsulent tilbys studenter som er ferdige med sitt tredje eller fjerde studieår. Gjennom sommerprosjektet ønsker de å komme i kontakt med studenter som kan være aktuelle å ansette etter endt studietid.
 
Et reelt prosjekt
- Prosjektet gir også studentene et godt bilde av hvordan det er å jobbe hos oss, og de kan dermed ta et mer veloverveid valg av arbeidsgiver når den tid kommer. For å virkelig la studentene prøve seg på livet som IT-konsulent, ønsker vi å gi de mulighet til å jobbe med et reelt prosjekt for en ekstern kunde, med leveranse i løpet av sommeren, forteller markedsførings- og kommunikasjonssjef i Visma Consulting, Line Hermansen Suljewski.
 
Sommerprosjektene gir også Visma Consulting mulighet til å lage noe for eksisterende kunder, komme i kontakt med nye potensielle kunder eller bidra med noe til en organisasjon de mener utgjør en forskjell.
 

Ekstra engasjement
- I år er det ene av to sommerprosjekter for Leger Uten Grenser, hvor våre sommerstudenter lager en nettbasert løsning som gjør at Leger Uten Grenser kan bygge egne kampanjesider. Vi tror og håper at dette vil gi Leger Uten Grenser mulighet til å samle inn enda mer penger til sine humanitære formål. Et slikt sommerprosjektet skaper ekstra engasjement hos både sommerstudentene og oss i Visma Consulting, og vi ser frem til et godt samarbeid med Leger Uten Grenser gjennom hele sommeren, forteller Suljewski.

- Ekstra moro for oss
De fem studentene er Sindre Nicolaysen Berntsen, Per Øyvind Kanestrøm, Martin Kirkholt Melhus, Seline Tomt og Rune Holmgren. Blant mange søkere kom de gjennom nåløyet hos Visma, og er nå klare for en utfordrende sommer.

Sindre tar master i informatikk ved Universitetet i Oslo, og starter nå på femte året. Det samme gjør Seline. Per Øyvind tar en bachelor i informatikk og planlegger en master. Martin tar en master i kommunikasjonsteknologi ved NTNU og skal starte på sitt femte år. Rune studerer også ved NTNU og tar en master i datateknikk.

De gleder seg til å ta fatt på prosjektet.

- Vi på Leger Uten Grenser-prosjektet føler oss heldige som får lov til å jobbe med dette. I tillegg til at resultatet av prosjektet vil nå ut til et bredt publikum får vi prøve oss på spennende teknologier, noe som gjør det ekstra moro for oss, avslutter de fem studentene.

 

 
Leger Uten Grenser er svært takknemlige for samarbeidet med Visma Consulting, og ser fram til et spennende prosjekt!