SEND SMS IRAK TIL 2177 (200 kroner)

Kodeord SYKEHUS (250 kroner) eller AKUTT (150 kroner)

Website Builder

Nå trapper Leger Uten Grenser opp innsatsen i Irak

Feltsykehus nær frontlinjen

Leger Uten Grenser har satt opp et feltsykehus i Qayyara, sør for Mosul, for å behandle pasienter som er rammet av konflikten. Som med sykehuset nord for byen, er målet å utføre operasjoner og sårbehandling på det eksisterende helsesentret i Qayyara – så nærme frontlinjene som overhodet mulig.

Brann- og skuddskader

Konfliktene i landet har ført til at svært mange irakere er blitt tvunget på flukt. På akuttsykehuset i Suleimania behandler Leger Uten Grenser hardt skadde pasienter i et område med 2,5 millioner mennesker. Vi redder liv som ellers ville ha gått tapt fordi det ikke finnes andre sykehus i området. 

En tryggere start på livet

Leger Uten Grenser har åpnet barselklinikk i Tal Afar, vest for Mosul, hvor konflikten har rammet befolkningen hardt. For første gang på to år får kvinner i området oppfølging under svangerskapet og en tryggere fødsel. Siden klinikken åpnet i november 2016, har Leger Uten Grenser tatt imot 540 barn her.

Sivile flykter fra de voldsomme kampene i Mosul

Leger Uten Grenser har satt opp mobile sykehus og klinikker ved frontlinjene

Klinikk på hjul

Flyktningleirene Hassan Cham og Khazir ble satt opp for å motta sivile som måtte flykte fra Mosul. Irakiske styrker har iverksatt et stort angrep mot IS for å gjenvinne kontrollen over byen. Leger Uten Grenser har mobile helsestasjoner til stede i leirene.

Kroniske sykdommer

En sykepleier tar imot pasienter på Leger Uten Grensers mobile helsestasjon i Khazir hvor pasienter blant annet kan ta blod- og urinprøver. Flere av pasientene har måttet stanse behandlingen av kroniske sykdommer på grunn av konflikten, og trenger legehjelp for å overleve.

Akutthjelp

Den humanitære krisen i Irak vokser mens kampene raser i Mosul. For å behandle pasienter og redde liv, har Leger Uten Grenser satt opp feltsykehus nord og sør for byen. Sykehuset i Qayyra har 30 senger, et akuttmottak og en operasjonsstue.

SEND SMS IRAK TIL 2177 (200 kroner)

Kodeord SYKEHUS (250 kroner) eller AKUTT (150 kroner)

FØLG OSS HER