Aktuelt

GSK gir etter for press og senker prisen på vaksine mot lungebetennelse

Etter syv år med press fra Leger Uten Grenser har GSK endelig gitt etter og prisen per vaksine er nå tilgjengelig for cirka 25 kroner, som er en kraftig reduksjon av hva vi tidligere har betalt.

Karine Nordstrand ny president i Leger Uten Grenser

Mangeårig feltarbeider og lege Karine Nordstrand ble i går valgt som ny president i Leger Uten Grenser. 
 
Nordstrand har tidligere jobbet i felt for Leger Uten Grenser i Den demokratiske republikken Kongo, Haiti, Indonesia og Hellas. 
 
- Jeg husker veldig godt mitt første oppdrag for Leger Uten Grenser i DR Kongo i 2008. Det var utrolig utfordrende, men fremfor alt givende og lærerikt. Jeg gleder meg til å fortsette mitt engasjement for Leger Uten Grenser nå som styreleder, sier Karine. 

Måtte amputere armen til Nya (5) for å redde livet hennes

Fem år gamle Nya lekte med sin åtte år gamle søster i nærheten av hjemmet deres. Så startet skytingen.
 
Søsteren grep Nya, og de løp ut i bushen. Men et vådeskudd traff Nya i armen.
 
I panikken trodde søsteren at Nya var død, så hun fortsatte bare å løpe for livet. Nya ble liggende alene. Hun blødde kraftig, og mistet bevisstheten.
 
I to netter lå Nya alene i bushen mens bestemoren lette etter henne.
 

Leger Uten Grenser evakuerer nord-Jemen etter gjentatte bombeangrep

Dette vil gjelde sykehusene i Haydan, Razeh, Al Gamouri, Yasnim i Saada og Abs og Al Gamouri i Hajjah. 
 
Stridsregler må endres
- Denne siste bombingen viser at de nåværende regler for strid, militære protokoller og prosedyrer ikke er gode nok for å unngå angrep på sykehus, sier Joan Tubau, Generalsekretær i Leger Uten Grenser. 
 
- De må gås igjennom og endres, sier Tubau.
 

Dødstallene har steget til 14 etter bombing av Abs-sykehuset i Jemen

De medisinske hjelpearbeiderne gjorde alt de kunne, men pasientene ble kritisk skadde i bombeangrepet. Blandt de drepte er Abdul Kareem al Hakeemi, som arbeidet for Leger Uten Grenser under angrepet. Leger Uten Grenser kjenner til tjuefire skadde som ble overført til andre helsesentre i området. Leger Uten Grenser følger med på deres helsetilstand.
 
Under angrepet var sykehuset fullt av pasienter under rekonvalesens etter kirurgi og fødsel. Det var også nyfødte og barn på sykehuset under bombingen. 
 

11 mennesker døde og minst 19 skadd etter flyangrep på et Leger Uten Grenser støttet ABS-sykehuset i Hajjah, nordvest i Yemen

 
Angrepet fant sted kl. 15:45 lokal tid. Dette er det fjerde angrepet på et Leger Uten Grenser-støttet sykehus det siste året. Eksplosjonen drepte umiddelbart ni mennesker, inkludert en hjelpearbeider fra Leger Uten Grenser. To pasienter døde under transport til Al Jamhouri sykehuset. Fem pasienter er fremdeles innlagt på sykehus.
 

Syria: Fanget, under angrep og kampen for overlevelse i Aleppo

- Vi krever igjen at krigførende parter respekterer krigens regler og at de som har mulighet til å legge press på disse partene om å stanse dette blodbadet, sier Pablo Marco, operasjonssjef for Leger Uten Grenser i Midtøsten.
 
Sykehusene kollapser

Krisen rundt Tsjadsjøen: Hva gjør Leger Uten Grenser?

Siden 2014 har volden spredt seg fra det nord-østlige Nigeria til Kamerun, Tsjad og Niger.
 
Tusenvis av skoler har måttet stenge, statlige tjenester er ikke tilgjengelige og det er vanskelig å drive jordbruk. I tillegg til dette angripes sykehus og klinikker, noe som fører til at helsearbeidere må flykte. Mer enn 2,7 millioner mennesker er fordrevne og på flukt fra sine hjem. I Nigeria alene er mer enn 2,2 millioner mennesker internt fordrevne. 
 
Til sammen står nå 3,8 millioner mennesker i fare for å sulte.

Advarer mot storskala humanitær katastrofe i nord-østlige Nigeria

- I Banki, som i så mange andre områder, har folk nesten ikke tilgang til noen hjelp, sier Hugues Robert, programsjef i Leger Uten Grenser, som nettopp kom tilbake fra byen på grensa til Kamerun. 
 
- Folk samler seg i byer ødelagt av krig, avskåret fra omverdenen og er totalt avhengig av hjelp utenfra, som ikke kommer. Om vi ikke klarer å raskt gi mat, mann og akuttmedisin vil underernæring og sykdom fortsette å skape kaos, sier Robert.
 
Ekstreme dødsrater

Middelhavet: Forferdelige scener

Etter en nødmelding angående to gummibåter i havsnød, vendte de skipet i all hast. Etter tre timer kom de fram til stedet.
 
- De første meldingene vi fikk antydet at det var 15 omkomne i en av de to gummibåtene, sier Schippers prosjektkoordinator på redningsskipet MV Aquarius.
 
- Sjansen for at en finner omkomne i disse båtene er stor, men da jeg fikk vite det totale antallet trodde jeg først at det ikke var sant, forteller hun.
 
Unødvendig tragedie

Pages