Aktuelt

Leger Uten Grenser fordømmer hærens angrep mot flyktningleir i Nigeria

– Dette er sjokkerende og helt uakseptablet.  Et angrep i stor skala har blitt rettet mot mennesker som allerede befinner seg i en ekstremt sårbar situasjon, sier lege Jean-Clément Cabro, operasjonsleder i Leger Uten Grenser.

Når flyktninger ikke får være mennesker

 

Jeg er ikke her fordi jeg synes det er gøy å være vitne til elendighet. Ikke fordi jeg tror jeg kan redde disse menneskene. Jeg er her fordi jeg må.

Jeg har en trang til å fylle deres knuste hjerter med kjærlighet. Jeg har en trang til å skjerme dem fra alle som hittil har umenneskeliggjort dem.

Millioner mangler mat i Den sentralafrikanske republikk

Siden 22. desember har Leger Uten Grenser delt ut nesten 100 tonn mat nord i Den sentralafrikanske republikk. 
 
Rundt 2 millioner mennesker, 40 prosent av befolkningen, trenger mat.
 
Leger Uten Grenser bestemte seg for å dele ut akutte matforsyninger da feltarbeiderne våre oppdaget at de internt fordrevne fikk for små matrasjoner. Matutdeling er normalt ikke en del av organisasjonens arbeid.
 

Les eller hør en alternativ julehistorie fra felt

Hør Lindis fortelle historien på lydbok her.

 

23. desember 2013

Har litt hjemlengsel akkurat nå, lillejulaften var min favorittdag i jula da jeg var lita: gløgg, snikspising av stekt svor, hovmesteren som snubla så far lo til han gråt, besøk hos naboen, mormors sirupssnipper, fred og ro. Jula er ikke så stas lenger, synes jeg, men minnene sniker seg på åkkesom.

Ny Ebola-vaksine gir beskyttelse mot det dødelige viruset

 

I 2013 ble verden vitne til det største utbruddet av ebola noensinne i Vest-Afrika. Guinea, Liberia og Sierra Leone opplevde at viruset spredde seg i rekordfart, og det var først i midten av 2016 at Liberia og Sierra Leone ble erklært ebolafritt av Verdens Helseorganisasjon. Til sammen ble 28 646 smittet av og 11.232 døde som følge av ebola-viruset.

Dette gjør Leger Uten Grenser i Syria

Oversikt

Syria er et ekstremt vanskelig land å jobbe i, også for Leger Uten Grenser. Bare i 2016 har det vært 47 angrep på 19 sykehus og klinikker vi støtter i Syria. Sett i forhold til de enorme behovene som er i Syria nå skulle Leger Uten Grenser hatt sine største operasjoner i landet, men hovedsakelig på grunn av sikkerhet, som kidnappinger  og målrettede angrep mot helsepersonell, har vi en begrenset tilstedeværelse.

Hvordan er det å jobbe i felt i jula?

 
Mari Nythun Sørlien
 
To ganger har jeg jobbet i felt i jula. Første gang var i 2013, da jobbet jeg som Helsepromotør i Pakistan. Andre gangen var i fjor da jeg jobbet som antropolog i India. 
 

Pages