Aktuelt

Bangladesh: akutt hjelp må til for å unngå massiv helsekatastrofe

- Hundretusener av flyktninger lever i en ekstremt farlig situasjon og alle forutsetninger for en helsekatastrofe er tilstede, sier Kyrre Lind, programsjef i Leger Uten Grenser, som selv har arbeidet med rohingya-flyktninger i Bangladesh.

Tusenvis truet av kolera etter nytt utbrudd i Nigeria

 
Så langt har 2627 koleratilfeller blitt rapportert og 48 mennesker har mistet livet i området som allerede er herjet av den voldelige konflikten mellom regjeringen og Boko Haram. 
 
 – Tidlig diagnostisering og behandling er viktig når det kommer til å håndtere kolera, sier Anna Cillers, medisinsk koordinator i Leger Uten Grenser. 
 

Myanmar: Internasjonale humanitære organisasjoner må gis full tilgang øyeblikkelig til Rakhine-delstaten

– For å kunne hjelpe de menneskene som er rammet av konflikten må Leger Uten Grenser og andre internasjonale organisasjoner få øyeblikkelig og uhindret tilgang til hele Rakhine-delstaten. Hvis ikke dette kommer på plass så fort som mulig risikerer man at pasienter dør, sier programsjef i Leger Uten Grenser Kyrre Lind, som selv har arbeidet med rohingyaer i Bangladesh.

Den sentralafrikanske republikk: Zemio har blitt til en spøkelsesby

Her følger et intervju med Leger Uten Grensers medisinske koordinator i Zemio, Will van Roekel om situasjonen.  
 
Hva er situasjonen i Zemio nå?
De siste ukene har byen blitt forvandlet til en spøkelsesby. Nesten alle har forlatt byen fordi de frykter nye angrep, og byen har mer eller mindre blitt en slagmark for ulike væpnede grupper. Hus er nedbrent og butikker er plyndret. 
 

Åpent brev til europeiske ledere

What migrants and refugees are living in Libya should shock the collective conscience of Europe’s citizens and elected leaders. 
 
Blinded by the single-minded goal of keeping people outside of Europe, European funding is helping to stop the boats from departing Libyan waters, but this policy is also feeding a criminal system of abuse.
 

Leger Uten Grenser oppskalerer arbeidet med rohingyaene

– Jeg flyktet med hele familien min, sønnen min ble skutt på veien. Jeg tok han med til sykehuset her i Bangladesh, men jeg måtte etterlate de andre i skogen i Myanmar. De gjemmer seg under åpen himmel. Jeg har ikke hørt fra de på flere dager. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre - jeg føler meg helt desperat, fortalte en 49 år gammel mann til Leger Uten Grenser i Bangladesh.
 

Libya: Vilkårlig fengsling av flyktninger må stoppe

– Menneskene som holdes fengslet blir behandlet svært dårlig og nektes tilgang på helsehjelp, forteller Karine Nordstrand, lege og styreleder for Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grenser har i over et år gitt helsehjelp til de innsatte på interneringssentre i Tripoli. Forholdene er umenneskelige.

– Hver dag ser våre medisinske team hvor skadelig det er for menneskene i interneringssentrene å bli innesperret på denne måten. Vi gjør det vi kan for å minske lidelsene, men dessverre er det ikke nok. Dette kan ikke fortsette, sier Nordstrand.

DR Kongo: Kolerautbrudd herjer i Sør-Kivu  

Venterommet på kolerasentret i Minova er fullt denne onsdagen 16.august. Daglig kommer det pasienter inn som er ekstremt dehydrerte, de fleste er barn.

Colombia: Fortsatt vold etter fredsavtale

Nesten alle kvinnene Leger Uten Grenser hjelper er ofre for seksualisert vold. Vi har jobbet i Buenaventura siden 2015. Vi ber colombianske myndigheter om å styrke psykologtilbudet og behandlingstilbudet for ofre for seksualisert vold på lokalt nivå.

Mer vold

Den 50 år lange konflikten mellom colombianske myndigheter og FARC-geriljaen ble avsluttet i november 2016. Men tilstedeværelsen av væpnede grupper og kriminelle organisasjoner har økt i havnebyene Tumaco og Buenaventura, i følge en rapport Leger Uten Grenser publiserte forrige uke.

Bildeserie fra områdene rundt Raqqa

En flyktningleir for internt fordrevne er opprettet i Ayn Issa, 55 km nord for Raqqa i Syria. Der bor det rundt 8.000 mennesker som i hovedsak har flyktet fra Tabqa, en by som Den Islamske Stat (IS) trakk seg ut av i mai i år.

Pages