Aktuelt

Evakuerer sykehus nord i Syria

Byen Marea er beleiret, og IS har forflyttet seg nærmere Azaz og Al Salamah-byene.

Frontlinjen befinner seg nå bare tre kilometer fra sykehuset Leger Uten Grenser driver i Al Salamah.

- De siste månedene har kampene vært konsentrert i et område omtrent syv kilometer unna, men nå nærmer de seg stadig. Det er ikke lenger noe sted å flykte, sier Pablo Marco, operasjonell leder for Leger Uten Grenser i Midtøsten.

Fordømmer tvangsutkasting fra Idomeni


Flyktningene får ikke nok informasjon om hvor de blir sendt. Den humanitære hjelpen i Idomeni har vært underlagt strenge begrensninger. Leger Uten Grenser mener dette er uakseptabelt.  

Vi ber de greske myndighetene om å sikre god nok assistanse til flyktningene under og etter utkastelsesprosessen.

Niger: Dødelig angrep ved Tsjadsjøen

Nigerske myndigheter mener Boko Haram står bak det fatale angrepet.  

Leger Uten Grensers helsesenter i Yebi ble totalskadd i angrepet. Helsesenteret sto for 400 konsultasjoner i uken, og nesten 20.000 mennesker har mistet tilgang til det eneste helsetilbudet i nærområdet. 

G7 må kjempe for epidemiberedskap og tilgang til medisiner

G7-gruppen møtes nå i Ise-Shima i Japan. Leger Uten Grenser mener at medlemslandene må gjøre to ting: Styrke det internasjonale samfunnets evne til å yte nødhjelp ved begynnende epidemier og jobbe for tilgang til livsviktige medisiner. 
 
- Det er ingen tvil om at faren for nye epidemier fortsatt er til stede, sist sett ved oppblomstringen av ebola-tilfeller i Vest-Afrika tidlig i 2016, og et nytt utbrudd av gulfeber i Angola, sier lege Monica Rull i Leger Uten Grenser. 

Helsehjelp skal styres av behov

Til minne om Arsène Bassanganam

- Vi er knust over tapet av vår dedikerte kollega Arsène, som ble drept mens han bidro til å levere livreddende medisinsk hjelp til mennesker som lever i isolerte samfunn rundt Bossangoa, sier Michelle Chouinard, landansvarlig for Leger Uten Grenser i Den sentralafrikanske republikk.
 
Arsène begynte å jobbe som sjåfør for Leger Uten Grenser i januar 2014. 
 

Derfor boikotter Leger Uten Grenser verdens humanitære toppmøte

Verdens humanitære toppmøte går av stabelen 23. og 24. mai i Istanbul. Leger Uten Grenser deltar ikke, fordi møtet er alt annet enn humanitært. 
 
Verden klarer ikke å møte menneskers behov i kriser, særlig ved epidemier, i konfliktområder, i vanskelig tilgjengelige områder, og i de mest krevende landene. 
 
I felt mangler vi nok organisasjoner som har ekspertise og kapasitet til å respondere på humanitære kriser.

Det humanitære systemets største svakheter

Idomeni: Flyktninger stoppet med tåregass

Da flyktninger fra leiren samlet seg og forsøkte å dytte en togvogn mot den stengte grensen til Makedonia, ble tåregass brukt av politiet for å stanse demonstrasjonene. 
 
- Det var en desperat situasjon. Vi ble tvunget til å evakuere klinikken for å sikre at ikke pasientene ble utsatt for tåregass, sier Cristian Reynders, feltkoordinator for Leger Uten Grensers i Idomeni. 
 

Den sentralafrikanske republikk: Leger Uten Grenser fordømmer drapet på lokal medarbeider

Onsdag 19. mai ble et følge med medisinsk personell og pasienter fra Leger Uten Grenser stoppet av bevæpnede menn i Kouki, 82 kilometer nord for Bossangoa. Følget ble tvunget ut av de to bilene og fratatt alle personlige eiendeler og medisiner. I løpet av de neste 40 minuttene ble en av sjåførene skutt og drept.

Ecuador: Mental helse i fokus etter jordskjelvet

- Det var allerede få eksisterende tilbud fra før, og nå har behovet økt kraftig, sier Ionara Rabelo som arbeider som psykolog for Leger Uten Grenser. 
 
- Om tre måneders tid vil en også se at folk begynner å utvikle kroniske mentale helseproblemer. 
 
650 mennesker er bekreftet omkommet etter jordskjelvet og over 7000 ble skadet. Mer enn 29 000 mennesker lever nå i midlertidige bosetninger
 

Den sentralafrikanske republikk: Hjelper tusenvis av sørsudanske flyktninger

Mer enn 4000 flyktninger fra Sør-Sudan lever i forferdelige forhold i Bambouti, en liten landsby sør-øst i Den sentralafrikanske republikk. Flyktningene har ikke hatt tilgang på rent vann eller medisinsk hjelp på flere måneder. De fleste bor i små skur, og det eneste som beskytter dem mot vind og vær, er noen palmeblader. 
 

Store mangler

Til Leger Uten Grenser forteller flere av flyktningene at de ble trakassert av bevæpnede menn i sin egen landsby, og at de derfor var nødt til å flykte over grensen.  
 

Pages