Aktuelt

Ber om storskala redningsoperasjoner i Middelhavet

Etter nok en tragedie i Middelhavet er europeiske stater forpliktet til å sette i gang storskala redningsoperasjoner for å redde liv og unngå flere døde på havet.

Kjente nordmenn i fotoutstilling for Leger Uten Grenser

- Jeg har støttet Leger Uten Grenser i mange år. Da jeg så deres engasjement under ebolaepidemien i fjor bestemte jeg meg umiddelbart for å donere overskuddet fra salget av bilder og bildebok til dem, sier Watson.

- Vi er utrolig stolte over denne utstillingen og samarbeidet med Watson. Hun ser mennesker på en helt spesiell måte, sier Jessica Lyche i Leger Uten Grenser.

Kåre Willoch, Ingrid Lorentzen, Marian Saastad Ottesen, Jon Fosse og Kristofer Hivju er blant de 32 nordmennene som Watson har fotografert til utstillingen.

Jemen: Behandler 30 etter luftangrep på Huth

Angrepene i Huth-distriktet fant sted på kvelden onsdag 15. april. De sårede fikk behandling på Al-Salam sykehus i byen Khamer, 30 kilometer fra Huth by. Leger Uten Grenser driver sykehuset i samarbeid med offentlig helsevesen.

De sårede hadde i hovedsak brann- og splintskader. En pasient var død ved ankomst til sykehuset. Blant de sårede var en familie på sju: en mann, tre kvinner og tre barn.

Torsdag fant en eksplosjon også sted i byen Aden i nærheten av en akuttkirurgisk enhet drevet av Leger Uten Grenser. Bygningen ble skadet, og både pasienter og personell var i fare.

Jemen: Vitneskildring fra Aden

Da kampene startet 19. mars, var jeg på sykehuset. Huset mitt lå rett ved der kampene foregikk, så jeg kunne bare gå hjem klokka ni på kvelden, og da jeg kom hjem var kona og de to barna mine i panikk siden de hadde vært alene hele dagen. Kampene var harde, og jeg sto foran et dilemma: Hva skulle jeg gjøre neste morgen? Skulle jeg bli hos dem eller dra til sykehuset?

Jeg var bekymret for dem hver eneste gang jeg dro til sykehuset. Jeg ville ikke dra fra dem, men for å gjøre jobben min måtte jeg det.

På Walk About for Leger Uten Grenser

I en hel uke i mars samlet elev ved Bømlo folkehøgskole, Nina Emilie Driveklepp, inn penger til Leger Uten Grenser på en «Walk About» en uke i mars.

En «Walk About» går ut på å reise rundt uten å bruke penger på mat, husly og transport.

- Linn Evertsen Lode og jeg samlet inn penger til Leger Uten Grenser ved å gå rundt med bøsser og å skaffe sponsorer. Målet var ikke å komme oss lengt mulig, men å klare å samle inn så mye penger som mulig for å kunne gjøre en liten forskjell for noen, sier Nina.

Et fly fra Leger Uten Grenser har landet i Sanaa med sårt tiltrengte medisinske forsyninger, likevel er det ikke nok

Flyet kom fra Djibouti og lasten besto for det meste av medisiner og annet utstyr tilpasset den akuttmedisinske-behandlingen pasientene i Jemen trenger. Forsyningene vil gi Leger Uten Grenser muligheten til å gi nødhjelp utover sykehuset i Sanaa og resten av landet.

- Forsyningene er sårt tiltrengt og vil gi oss muligheten til å respondere i forskjellige deler av Jemen, sier Marie-Elisabeth Ingres. Hun leder arbeidet for Leger Uten Grenser i Jemen.

Sør-Sudan: 4600 drevet på flukt i Upper Nile

Om lag 1000 familier har flyktet fra Mellut og søkt tilflukt på den andre siden av elva Nilen, i et område kalt Noon.

Leger Uten Grenser er en av få organisasjoner som jobber i Mellut. Vi har nå satt i gang en mobil klinikk og forbereder matutdeling til de fordrevne.

Jemen: Dette gjør Leger Uten Grenser

Pasientene er blitt benadlet til tross for at viktige veier til sykehus er blitt stengt, ambulanser angrepet og Røde Halvmåne-personell drept. Sårede blir også liggende i flere timer, da snikskytterild og kamper i gatene gjør det umulig å nå frem til dem.

Sør
Leger Uten Grenser har behandlet over 600 mennesker på sitt sykehus i byen Aden, sør i landet. Kamper har rast i dette området mellom Houthi-styrker lojale mot tidligere president Ali Abdullah Saleh og grupper som støtter sittende president Abed Rabbuh Mansur Hadi.

Den sentralafrikanske republikk: Sykehus angrepet

Angrepet på sykehuset fant sted onsdag 1.april. To uidentifiserte menn angrep stedet, før de flyktet derfra med verdisaker.

Angrepet forrige uke var det siste i en rekke angrep som har rammet Leger Uten Grenser. Få dager tidligere ble et av organisasjonens kjøretøy angrepet i utkanten av Kabo på vei tilbake fra et besøk ved et helsesenter.

Pages