Tusen takk til Lillesand ungdomsskole

Publisert 16.06.2017

Lillesand ungdomsskole har for andre år på rad valgt å støtte arbeidet til Leger Uten Grenser med den årlige «Gi en Dag - aksjonen». Elevene gjorde en kjempeinnsats og samlet inn 95.000 kr. til organisasjonens arbeid verden over.

Komiteen som har organisert arbeidet er fra venstre: Thomas Ferdinand Hykkerud Helgesen, Vegard Blekastad Sundsvold, Johanne Ribe Lauritsen, Olia Victoria Voie, Sofie Løland Gundersen, Sandra Therese Birkedal.

– Vi har valgt Leger Uten Grenser fordi det er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som til enhver tid hjelper dem som har størst behov for medisinsk hjelp, uavhengig av politisk, etnisk og religiøs tilhørighet, sier skolen og komiteen.

I mars var programsjef Kyrre Lind på besøk på Lillesand ungdomsskole for å fortelle om Leger Uten Grensers humanitære prinsipper og arbeid. Kyrre har jobbet i felt i mange år og delte mange av sine opplevelser. Elevene fikk også høre om aktuelle kriser, som for eksempel situasjonen i Den sentralafrikanske republikk, tuberkulose i India og den kritiske situasjonen nordøst i Nigeria.

 
– Det er utrolig kjekt å møte disse motiverte elevene, forteller Kyrre.
– De kan en god del før, det er helt tydelig at de har engasjert seg, og de lytter nøye etter og ønsker å høre mer om humanitært arbeid og situasjonen rundt omkring i landene vi arbeider. Jeg har god tro på framtidens solidaritetsengasjement.
 
«Gi en Dag - aksjonen» går ut på at ungdomsskoleelever finner en arbeidsplass for én dag, og donerer inntekten til et humanitært formål. Personalet ved Lillesand Ungdomsskole sier at aksjonsdagen, samt arbeidet med Leger Uten Grenser i forkant, er viktig for å utvide elevenes perspektiv og forståelse.