Aktuelt

Leger Uten Grenser klager formelt inn legemiddelselskap som produserer hepatitt C-medisin

Man anslår at rundt 80 millioner mennesker lever med hepatitt C, men med dagens prisnivå har de færreste har råd til behandling for å bli frisk.
 
– En tolv ukers behandling med sofosbivur koster opp mot en halv million kroner i Europa. Profitteringen av dette produktet er helt hårreisende når studier har påvist at en pille koster under ti kroner å produsere, sier Karine Nordstrand, lege og styreleder i Leger Uten Grenser.
 

Ny vaksine mot rotavirus kan forhindre at tusenvis av barn dør

– ­Dette er en fantastisk nyhet! Det er helt sentralt at vaksinen er billig og tåler varme fordi det gjør at den kan nå fram til barn i fattige områder, til de som trenger den mest. Dette er en kjempemulighet til å redusere barnedødeligheten i verden, sier lege Øyunn Holen i Leger Uten Grenser.

Rotavirusinfeksjon er en av de ledende årsaken til alvorlig diaré. Man anslår at diarésykdommer dreper 1300 barn hver dag, eller 450.000 hvert år, først og fremst i land sør for Sahara.

Titusenvis av syke og sårede flykter fra kampene i Vest-Mosul

Sivile er fanget i kryssilden i Mosul med svært begrenset tilgang til livreddende medisinsk hjelp siden kampene om Vest-Mosul startet 19.februar. Flere enn 1800 pasienter har mottatt akutt medisinsk hjelp på Leger Uten Grensers klinikker i og rundt Mosul de siste to månedene. 1500 av disse er ofre for krigsskader, men det er også tydelig at det er behov for å dekke andre medisinske behov. Derfor åpnet Leger Uten Grenser i februar en fødeavdeling i Øst-Mosul, hvor vi så langt har assistert 100 fødsler og utført 80 keisersnitt. 
 

Syria: Seks år med krig

 

Flyktninger og migranter forteller om grov vold fra grensevakter

 
 Folk forteller oss at de har blitt slått, tvunget til å ligge på bakken mens politiet tråkker på dem iført støvler og at klærne og skoene deres ble konfiskert så de måtte gå barføtt i kulden tilbake til Serbia, sier feltarbeider Sebastian Stein.
 
Stein har selv som jobbet med flyktninger i Europa.
 

Vi er tilbake i Haydan i Jemen etter sykehusbombing

Sykehuset i Haydan ble bombet 26.oktober 2015. Vi fortsatte å jobbe her frem til angrepet på Abs-sykehuset i naboprovinsen Hadja 15. august 2016. Denne bombingen tok livet av 19 mennesker, skadet 24 og tvang Leger Uten Grenser til å trekke seg ut av Hadja- og Sa’ada-provinsene.

Før angrepet i august, bistod Leger Uten Grenser akuttmottaket, barselavdelingen, systemet for henvisning til andre sykehus og med logistikk. Vi tar opp igjen de samme arbeidsområdene vi hadde, i tillegg til assistanse med sykehusinnleggelse.

Pages