Aktuelt

«Disse menneskene har ikke noe sted å sove»

Titusener av mennesker flykter fra landsbyene sine til grensen, og flere har slått seg ned ved sykehuset vårt i Al Salamah. Disse menneskene har ikke noe sted å sove. Den første natten sov mange i gatene. De har ikke tilgang til toaletter eller rent vann. De får ikke noen hjelp i det hele tatt.

Syria: Helsevesenet nær kollaps i krigsherjede Azaz

- Azaz har vært et av de hardest rammede områdene i denne brutale krigen, og igjen ser vi helsehjelp komme under angrep, sier feltarbeider Sebastian Stein i Leger Uten Grensers, som selv har arbeidet i Syria. 

Leger Uten Grenser-støttet sykehus angrepet sør i Syria

Seks personer ble såret under flyangrepet på Tafas feltsykehus den 5. februar. En sykepleier er blant de skadde.

Tafas feltsykehus ligger i Dara’a-provinsen sør i Syria, om lag 12 kilometer fra grensen mot Jordan. Sykehusbygningen ble delvis skadet i angrepet. Sykehusets ambulansetjeneste er ikke lenger funksjonell.

Over 20.000 mennesker fra Tafas by flyktet ut til landsbygda. Tafas er det foreløpig siste av flere sykehus og klinikker som er rammet i en serie luftangrep i det sørlige Syria. Angrepene er intensivert i løpet av de siste to månedene.

Syria: Akutte behov blant fordrevne ved Tyrkia-grensen

Den siste tidens kamper i Aleppo-provinsen har drevet titusener av mennesker på flukt i Azaz-distriktet nord i Syria, på grensen mot Tyrkia. Folk ankommer hele tiden, og det er uklart hvor mange fordrevne som nå befinner seg i Azaz.

 

Menneskene utenfor leirene har de mest akutte behovene. Disse menneskene har omtrent ingen tilgang til hjelp.

 

Dette gjør Leger Uten Grenser for syrerne ved Tyrkia-grensen

Omfanget av skadene er ikke kjent, for disse sykehusene ligger for nær frontlinjene til at det er mulig å nå fram til dem. Vi har også fått flere rapporter om at andre sykehus og klinikker er blitt bombet.

Situasjonen i Azaz-distriktet er desperat. Intense kamper har drevet titusener på flukt. Det er ikke plass til å huse alle, og mange steder er vann- og sanitærsituasjonen utilstrekkelig.

5 epidemier som truer i 2016


1: KOLERA

Forestill deg å ha fullstendig ukontrollerbar diaré, og at du kaster opp hele tiden. Forestill deg at du blir så svak at du ikke engang klarer å stå oppreist, og så uttørket at huden din blir stiv som papir. Hvis du ikke får i deg enorme mengder rent vann, kan du miste livet i løpet av noen timer.

Dette er virkeligheten for folk som blir smittet av kolera, en bakteriell mage- og tarminfeksjon som smitter via infisert vann eller mat, eller direkte kontakt med infiserte overflater.

Syria: Livet i ruinene

Krigen er inne i sin femte vinter, og helsevesenet har kollapset. Småbarn rammes av tønnebomber. Millioner er på flukt fra vår tids verste humanitære krise.

 

«Faren og onkelen brukte sine egne kropper til å skjerme gutten mot eksplosjonen»

I nesten tolv år har jeg arbeidet i noen av verdens verste konflikter, inkludert Syria, men jeg har aldri sett så store ødeleggelser bli gjort på så kort tid som i Jemen. Jeg hadde base i Saada, nord i landet, i et Houthi-kontrollert område som ble utsatt for nesten daglige luftangrep fra koalisjonens luftstyrker. Mange av dem traff veldig nær våre fasiliteter.

Nye 16 dødsfall av sult: Hungersnøden fortsetter i Madaya

- Det er totalt uakseptabelt at mennesker fortsatt dør av sult, og at syke og skadde mennesker ikke får slippe ut for å få livsviktig medisinsk hjelp, sier Brice de le Vingne, Leger Uten Grensers operasjonsdirektør i Brussels.

Jemen: Klinikker og sykehus angrepet – Leger Uten Grenser krever gransking

I løpet av de siste tre månedene har tre av organisasjonens helsesentre i landet blitt angrepet.

- Måten krigen i Jemen blir ført på forårsaker enorme lidelser og viser hvordan de stridende parter verken anerkjenner eller respekterer sykehusenes og helseklinikkenes beskyttede status. Vi ser daglig hvordan dette har forferdelige konsekvenser for sivilbefolkningen som er fanget i konfliktområder, sier Raquel Ayora, programdirektør for Leger Uten Grenser.

Siden krigen brøt ut i mars 2015 har det foregått storstilt bombing av offentlige tjenester. 

Pages