Til minne om Arsène Bassanganam

Publisert 24.05.2016

Leger Uten Grenser minnes vår dedikerte medarbeider Arsène Bassanganam, som ble drept under et bakholdsangrep mot en Leger Uten Grenser-konvoi i Den sentralafrikanske republikk.

Arsène Bassanganam foran en Leger Uten Grenser-bil.

Foto: Leger Uten Grenser

- Vi er knust over tapet av vår dedikerte kollega Arsène, som ble drept mens han bidro til å levere livreddende medisinsk hjelp til mennesker som lever i isolerte samfunn rundt Bossangoa, sier Michelle Chouinard, landansvarlig for Leger Uten Grenser i Den sentralafrikanske republikk.
 
Arsène begynte å jobbe som sjåfør for Leger Uten Grenser i januar 2014. 
 
- Da var krisen og kampene i landet fortsatt på sitt verste, og store deler av befolkningen i Bossangoa levde i leirer for internt fordrevne. Til tross for risikoen ønsket han å hjelpe samfunnet sitt gjennom denne krisen, forklarer Chouinard.  
 
Arsène ble født og bodde i Bossangoa. Fra 2000 til 2010 var han sjåfør for kommersielle selskaper.
 
- Arsène var en meget dyktig sjåfør og gjorde alt i sin makt for å holde våre hjelpearbeidere trygge og sikre. Han kjente veiene i denne delen av landet som sin egen baklomme, og var en hengiven, modig, ærlig og diskret mann. Han var tillitsvalgt i sitt team, var omsorgsfull og representerte sine kolleger og bisto sin arbeidsgiver på alle måter han kunne, sier Chouinard. 
 
Arsène ble 45 år gammel og etterlater seg 12 barn.
 
- På vegne av alle i Leger Uten Grenser uttrykker vi vår oppriktige og dyptfølte medfølelse til Arsènes venner og familie, sier Chouinard.
 
Aktivitetene i området er nå innstilt frem til Leger Uten Grenser får tilstrekkelige garantier for sikkerheten til våre hjelpearbeidere. Leger Uten Grenser forventer at politi og lokale myndigheter gjennomfører en full etterforskning og at gjerningsmennene stilles for retten. 
Les mer:
Den sentralafrikanske republikk: Zemio har blitt til en spøkelsesby
Den sentralafrikanske republikk: 10.000 tilbringer nettene på sykehus etter at flyktningleir ble plyndret og brent
Et barn ble brutalt drept på et sykehus i Den sentralafrikanske republikk
Glemte kriser og glemte fremskritt 2017
Harde kamper dagen etter fredsavtale