Aktuelt

Jemen: Kolerautbrudd på vei ut av kontroll

 
Tallet på mistenkte tilfeller har mer enn doblet seg de siste fem dagene, fra 11.000 den 14. mai til mer enn 23.500 den 19. mai, ifølge Verdens Helseorganisasjon. Utbruddet har nå spredt seg til 18 av Jemens 22 provinser sier Jemens helsedepartement.
 

580.000 mennesker har flyktet fra Mosul

“De fleste sykehusene i Mosul har blitt skadd eller ødelagt,” sier Marc van der Mullen, Leger Uten Grensers operasjonsleder.

Ebola påvist i Den demokratiske republikken KongoLeger Uten Grensers respons

Leger Uten Grenser sendte den 13. mai et team på 14 mennesker til området for å opprette en nødhjelpsrespons, sammen med en gruppe fra det kongolesiske helsedepartementet. I samarbeid med andre organisasjoner i området vil Leger Uten Grensers nødteam foreta en vurdering av situasjonen, og vil kunne opprette behandlingssenter og hjelpetiltak for pasienter med mistanke om og bekreftede tilfeller av ebolavirus.

Sør Sudan: 25.000 mennesker er tvunget på flukt uten tilgang på humanitær hjelp

Menneskene flykter fra intense kamper mellom Sør Sudans “People’s Liberation Army” og Agwelek styrkene rundt byen Kodok.  
 
På grunn av sikkerhetssituasjonen har flere av de humanitære organisasjonene som frem til nå har bidratt med livsviktige medisinske tjenester, vann, mat og husly sett seg nødt til å sette sine aktiviteter på vent. Dette gjelder området rundt vestkysten av Nilen. 
 

Pages