Aktuelt

Dette gjør vi i Sør-Sudan

Mellom januar og oktober 2015 har Leger Uten Grenser i Sør-Sudan:
 
  • Utført 532.000 medisinske konsultasjoner
  • Behandlet 11.000 barn for underernæring
  • Uført 8.600 kirurgiske operasjoner
  • Behandlet 152.000 pasienter for malaria
  • Bistått ved 10.000 fødsler.
 

Hjelper ofre for ny voldsbølge i Niger

Leger Uten Grenser har henvist alvorlig skadde pasienter til Diffa sykehus etter et angrep på landsbyen Gofoni i Diffa-regionen.

Ifølge lokale myndigheter ble 18 mennesker drept og 16 såret. Rundt 100 hus ble brent ned.

En sykepleier og en mentalhelserådgiver fra Leger Uten Grenser besøkte helsesenteret i Bosso by umiddelbart etter angrepet for å kartlegge behov.

Offentlig helsepersonell på stedet klarte å behandle de 16 sårede. Seks av disse er henvist til Diffa sykehus.

Sør-Sudan: Lokalbefolkning på malaria-frontlinjen

- I fjor måtte vi bære syke mennesker til sykehuset, og mange av dem døde sier Kuol Deng, leder i landsbyen Mijak Deng Kaya.

En alvorlig malariasesong har igjen rammet regionen Abyei i Sør-Sudan. Med få helsetilbud i dette avsidesliggende området, dør folk med alvorlig malaria stille hen i sine landsbyer.

Men nå slår lokalbefolkningen selv tilbake.

Tidligere i år slet Leger Uten Grensers sykehus med å takle de mange pasientene med alvorlig malaria.

Kunduz-angrepet: Vår reaksjon på USAs versjon

USAs versjon av hendelsene etterlater Leger Uten Grenser med flere spørsmål enn svar. Det er sjokkerende at et angrep kan bli gjennomført når amerikanske styrker verken har øyne på målet, tilgang til en liste over strukturer som ikke skal angripes, eller fullt fungerende kommunikasjonssystemer.

Det ser ut til 30 mennesker ble drept og hundretusener nektet livreddende hjelp i Kunduz rett og slett fordi Leger Uten Grenser-sykehuset var den nærmeste store bygningen til et ubebygd område og «omtrent stemte overens» med en beskrivelse av et egentlig mål for angrepet.

Til minne om våre kolleger som ble drept i Kunduz

 

3.oktober 2015 vil for alltid være en svart dag i Leger Uten Grensers historie. I de tidlige morgentimene på denne dagen ble vårt traumesykehus i Kunduz, Afghanistan, angrepet av presise og gjentatte luftangrep. Under angrepet kjempet våre kolleger for sine liv og livene til sine pasienter med eksepsjonell besluttsomhet og mot.

Fjorten av våre medarbeidere mistet livet denne tragiske dagen. Hele organisasjonen sørger sammen med ofrenes familier. De vil bli dypt savnet og aldri glemt.

Nytt sykehusangrep i Damaskus

- Vi er forferdet over at et nytt sykehus og dets ansatte har blitt angrepet, sier Brice de la Vingne, programdirektør for Leger Uten Grenser. 
 
Natt til torsdag 19 november, klokken 02:30 lokal tid, ble det satt i gang et luftangrep over Erbin – en av de beleirede sonene øst for Damaskus. En halv time senere ankom sju sårede personer et provisorisk sykehus støttet av Leger Uten Grenser da to raketter eksploderte rett utenfor inngangen. 
 

Dette gjør Leger Uten Grenser i Irak

 I Irak har Leger Uten Grenser en klinikk i flyktningeleiren i Domiz og flere mobile team som kan rykke ut dit nøden er størst. De hjelper flyktninger med:

Sør-Sudan: Elendige forhold i beskyttelsesleir fører til livstruende sykdommer.

 
Konflikt og sult nord i Sør-Sudan har drevet nesten 48,000 mennesker på flukt til FNs beskyttelsesleir for sivile i Malakal. Bare i løpet av juli og august i år kom 16,000 nye flyktninger til leiren, som kun strekker seg over en halv kvadratkilometer. For de fleste finnes det ikke andre steder å få beskyttelse eller humanitær hjelp. I leiren er de sanitære forholdene elendige, og det mangler rent vann. 
 
Livstruende sykdommer sprer seg
 

Plyndret Leger Uten Grenser i Sør- Sudan

Sivilbefolkningen i Leer og Mayendit nord i Sør- Sudan ble frarøvet adgang til medisinsk og humanitær hjelp, etter at Leger Uten Grensers i Leer ble plyndret to ganger av velorganiserte, bevæpnede gjerningsmenn i begynnelsen av oktober. De truet ansatte i Leger Uten Grenser og stjal medisinsk- og logistisk utstyr, kjøretøy og personlige eiendeler. Leger Uten Grenser ble tvunget til å evakuere teamet og avslutte medisinsk aktivitet fordi det ble umulig å fortsette arbeidet. Det fantes da ingen andre medisinske aktører igjen på bakken.

Burundi: Behandler 60 mennesker etter granatangrep

- Mandag morgen behandlet vi nærmere 60 skadde på akutten i løpet av veldig kort tid, sier Richard Veerman, Leger Uten Grensers programdirektør.

Leger Uten Grensers folk iverksatte sin masseskadeplan for å kunne behandle stadig flere sårede som kom inn.

- Vi åpnet et nytt operasjonsrom og utførte fem akuttkirurgiske operasjoner i timene som fulgte, sier Veerman.

Pages