Aktuelt

Niger: Kampen mot underernæring starter med mødrene

I landsbyen Doney i Madaoua i det sørlige Niger møtes en gruppe mødre under to store trær for å overvære en matlagingsdemonstrasjon. I dag skal de lære hvordan man lager beriket kouli-kouli (peanøttsmør)-suppe. Souweba Mamane (31) er en av deltakerne.
 
- Mannen min er i Nigeria og jeg tar meg av barna. Tre av dem har lidd av underernæring, og ett av dem døde, forklarer hun.
 

Leger Uten Grenser fordømmer angrepet på Al Shifa sykehuset i Gaza.

Gaza - 29.07.2014: Leger Uten Grenser fordømmer angrepet som fant sted mandag 28. juli på det sterkeste. Hjelpeorganisasjonens team jobber på Al Shifa, som er henvisningssykehus for hele Gazastripen. Sykehuset er tilfluktssted for tusenvis mennesker som har blitt fordrevet siden starten av den israelske militæroperasjonen «Protective Edge» for tre uker siden, og bombingen viser nok en gang at det ikke finnes noe trygt tilholdssted for sivile i Gaza og hvor vanskelig det er å gi nødhjelp i området.

Ebola-utbruddet i Vest-Afrika

Antallet ebolatilfeller har sunket kraftig i Guinea, men flere og flere mennesker i nabolandene Sierra Leone og Liberia får viruset. Allerede nå er det mangel på ressurser, og helsemyndigheter og internasjonale organisasjoner sliter med å få utbruddet under kontroll.
 
Sierra Leone
Sierra Leone er nå blitt epidemiens episenter, med 454 rapporterte tilfeller så langt, og Leger Uten Grenser er i ferd med å trappe opp responsen raskt. 22 internasjonale og 250 lokale hjelpearbeidere jobber for tiden i landet.

Myanmar: Får gjenoppta medisinsk hjelp i Rakhine

Leger Uten Grenser ønsker velkommen beslutningen fra nasjonale og delstatlige myndigheter om å tillate organisasjonen å gjenoppta arbeidet i delstaten Rakhine.

- Vi er forsiktig optimistiske. For mange mennesker i Rakhine er det svært vanskelig å få tilgang til medisinske tjenester, så vi håper å komme i gang med å behandle pasienter så snart som mulig, sier Kyrre Lind, programsjef i Leger Uten Grenser.

Irak: Gjentatte angrep på sykehus

Leger Uten Grenser ber alle parter om å respektere klinikker og sykehus, å la helsepersonell jobbe uhindret, og å ivareta full tilgang til helsetjenester.

- Vi hører fra helsepersonell at stadig flere sykehus er blitt bombet de siste ukene. Helsearbeidere har flyktet i frykt for at arbeidsplassene deres skal bli angrepet. Vi er svært bekymret for at mange mennesker nå går uten den medisinske hjelpen de trenger, sier landansvarlig for Leger Uten Grenser, Fabio Forgione.

Myanmar: Ingen flere sprøyter i øyet

- Dette er gledelig, men mye gjenstår før tablettbehandlingen er tilgjengelig for alle som trenger den, sier Marius Trøseid, hivforsker og lege i Leger Uten Grenser.

Cytomegalovirus retinitt er en infeksjon som kan føre til permanent blindhet. Som oftest rammer den mennesker med nedsatt immunforsvar, slik som hiv/aids-pasienter.

Gaza: En natt på Al Shifa sykehuset

- Det kommer til å bli en travel natt, sier Alaa, en sjåfør for Leger Uten Grenser, mens solen går ned den 21. Juli.

Raketter fra Israelske tanks og marinefartøy eksploderer få kilometer fra Leger Uten Grensers base i Gaza, mens det kirurgiske teamet er på vei til Al Shifa sykehuset, hvor medisinsk personell påventer et stort innrykk av sårede.

Jemen: Støtter fordrevne i Sana’a og Amran

Leger Uten Grenser har bistått 52 familier som har søkt tilflukt i en skole i hovedstaden Sana’a. Støtten har vært i form av hygienepakker, madrasser og nødhjelpsartikler. I tillegg har Leger Uten Grenser reparert ni bad, hjulpet med å skaffe vann og generelt forbedret leveforholdene.

Organisasjonen kommer til å evaluere de internt fordrevnes behov for medisinsk hjelp og psykologisk støtte.

Afghanistan: Behandler sårede etter kamper i Helmand

Harde kamper i Helmand-provinsen mellom afghanske styrker og opposisjonsstyrker har ført til en økning i antallet krigssårede pasienter ved Boost-sykehuset, hvor Leger Uten Grenser jobber. Under de mest intense kampene, fra 21.  juni til 5. juli, behandlet Leger Uten Grensers team ved sykehuset 68 pasienter som var blitt skadet i forbindelse med kampene.

Pages