Aktuelt

Etiopia: Koleravaksiner til sørsudanske flyktninger

Leger Uten Grenser driver massevaksinasjonskampanjen, som skal beskytte sørsudanske flyktninger og lokalbefolkningen i Gambella-regionen. Koleraen sprer seg over grensen fra nabolandet Sør-Sudan, som i juni ble rammet av en epidemi.

Flyktningleirene i området er overfylte og har dårlige sanitærforhold, noe som skaper gunstige vekstforhold for kolerabakterien.

Over 185.000 sørsudanere er registrert av FN som flyktninger i Gambella-regionen.  

Ebola i DR Kongo: - Vi klarer ikke dette alene

Leger Uten Grenser jobber nå mot et ebolautbrudd i Equateur-provinsen i Den demokratiske republikken Kongo. Organisasjonen har jobbet i DR Kongo i 30 år, og sender nå leger, sykepleiere, logistikkeksperter og hygienespesialister til utbruddets episentrum.

Leger Uten Grenser er dypt bedrøvede over dødsfallene til en guineansk og en liberisk kollega

Den 19. august ble vår guineanske kollega innlagt på et av Leger Uten Grensers behandlingssentre for Ebola i Guinea. Han fikk medisinsk behandling der, men gikk dessverre bort dagen etter. Hans begravelse fant sted 21. august i nærvær av hans familie og Leger Uten Grenser. Vår kollega jobbet i et av Leger Uten Grensers oppsøkende team. Hans arbeid bestod i hygienearbeid og oppfølging av mulige smittede i lokalsamfunnet, og han hadde ingen oppgaver inne i selve behandlingssenteret.
 

Uganda: Leger Uten Grenser etterlyser bedre tilgang på vaksiner i kriser

Siden i fjor har WHO anbefalt å trappe opp vaksinering i humanitære kriser. Gjennomføringen av disse anbefalingene, er imidlertid svært vanskelig. Forhandlinger med lokale myndigheter og logistikk byr på utfordringer, men et hovedproblem er å få tilgang på vaksiner til en overkommelig pris.

Den sentralafrikanske republikk: «Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt og livet til barna mine»

Etter militærkuppet i Den sentralafrikanske republikk i mars 2013 har vold og uro eskalert i landet. Siden desember har hundretusenvis av mennesker flyktet over grensen til Tsjad. I senere tid er det særlig landets muslimske minoritet som er blitt tvunget på flukt, og de som er blitt værende igjen, står overfor alvorlige trusler.
 

Filippinene: Nyskapende materialer og en ny start

Det har gått ni måneder siden tyfonen Haiyan rammet Filippinene og Leger Uten Grenser startet sin humanitære respons i landet. I Guiuan, stedet der tyfonen først rammet den lavtliggende øygruppen, har organisasjonen fullført byggingen av et halvpermanent sykehus – the Transitional Felipe Abrigo Memorial Hospital – som en erstatning for sykehuset som stod der før, og som ble ødelagt og oversvømt.
 

Afghanistan: Flyktninger fra Nord-Waziristan trenger humanitær hjelp

Kabul, 31. Juli. De fleste flyktningene i Khost blir tatt i mot av lokalsamfunnet, men om lag 1770 familier har slått seg ned i flyktningeleiren Gulan. Den ligger på et stort område om lag 19 km fra den pakistanske grensa. Siden 5. Juli har Leger Uten Grensers team drevet en klinikk rett utenfor leiren og jobber med å forbedre de dårlige sanitærforholdene.

Kolera tar liv i Upper Nile State, Sør-Sudan

- Kolera er en sykdom som kan behandles og som ofte er dødelig om man ikke raskt får diagnose og riktig behandling, sier Llanos Ortiz, medisinsk nødhjelpskoordinator for Leger Uten Grenser i Sør-Sudan.

- Kolera forårsaker alvorlig dehydrering og kan føre til dødsfall i løpet av få timer, fortsetter Ortiz.

– Vold har ingen religion

– På krigens første dag sendte jeg kona og barna til svigerforeldrene mine, hvor de kunne få støtte og beskyttelse. Jeg bestemte meg for å bli værende på kontoret til Leger Uten Grenser. Datteren min er to og et halvt år gammel. Hun er veldig redd. Når hun hører eksplosjoner, kaster hun opp og går noen ganger i timevis uten å snakke.  Sønnen min er tre, men han oppfører seg som om ingenting skjer.

Niger: Kampen mot underernæring starter med mødrene

I landsbyen Doney i Madaoua i det sørlige Niger møtes en gruppe mødre under to store trær for å overvære en matlagingsdemonstrasjon. I dag skal de lære hvordan man lager beriket kouli-kouli (peanøttsmør)-suppe. Souweba Mamane (31) er en av deltakerne.
 
- Mannen min er i Nigeria og jeg tar meg av barna. Tre av dem har lidd av underernæring, og ett av dem døde, forklarer hun.
 

Pages