Aktuelt

Glemte kriser og glemte fremskritt 2017

Millioner av mennesker lider og dør i humanitære kriser verden over, men får ingen oppmerksomhet. 

Følelsen av håpløshet kan være overveldende, men det snakkes like lite, hvis ikke mindre, om alt som går bra. Derfor har vi i år valgt å lansere fem glemte fremskritt, i tillegg til fem glemte kriser.

Den internasjonale innsatsen svikter flyktningene i Uganda

— Flyktningenes grunnleggende vann- og matbehov blir nå ikke dekket, og vi er svært bekymret for helsen til flyktningene i leirene fremover. Situasjonen kan ikke få fortsette slik den er nå og Uganda trenger støtte fra det internasjonale samfunn, sier lege Erlend Grønningen.
 
Nå holdes det en internasjonal konferanse i hovedstaden Kampala. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og ugandiske myndigheter søker støtte for å håndtere situasjonen.
 

Hepatitt E-utbrudd i Niger rammer gravide hardt

Vannbåren sykdom i et miljø med dårlige sanitærforhold

Hepatitt E er en sykdom som kan være vanskelig å oppdage før den  har fått utviklet seg langt. Gravide har blitt disproporsjonalt rammet i dette utbruddet, og har en mye større risiko for alvorlig leversvikt og død. Så langt er det registrert 876 mistenkte tilfeller, og 186 gravide har blitt lagt inn på Leger Uten Grensers klinikk i Diffa by. 

Over 85 prosent av innbyggerne i byen Bria flykter fra vold og usikkerhet i Den sentralafrikanske republikk

 

Meningsløs vold fra blå himmel

Våre pasienter forteller om brutale voldsepisoder, lemlesting og drap. Det ser ut som om ingen skiller mellom sivile og de væpnede partene i konflikten. Befolkningen flykter ved første mulighet.
 
Hele nabolag i Bria har blitt tømt for mennesker, og alt som er etterlatt tyder på kamper. Kulehull i bygninger, spor etter brann og ødelagte hjem. 
 

Tusen takk til Lillesand ungdomsskole

– Vi har valgt Leger Uten Grenser fordi det er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som til enhver tid hjelper dem som har størst behov for medisinsk hjelp, uavhengig av politisk, etnisk og religiøs tilhørighet, sier skolen og komiteen.

Se bildene: En dag på Leger Uten Grensers barneavdeling i Niger

 

Leger Uten Grenser støtter et senter hvor barn med alvorlig underernæring og andre relaterte sykdommer, som malaria, luftveisinfeksjoner eller diaré, blir behandlet. 

 

Vi samarbeider også med helsemyndighetene i Niger. På barneavdelingen på Magaria sykehus behandler teamet barn som har blitt lagt inn på grunn av andre årsaker enn underernæring. 

 

Pages