Aktuelt

Middelhavet: Redningsaksjon berget 209 mennesker

Menneskene befant seg i to gummibåter, men blant de overlevende fant de også likene av 21 kvinner og en mann.
 
- Da våre redningsarbeidere ankom den første gummibåten fant de likene liggende i bunnen av båten i en dam av bensin, sier Jens Pagotto, Leger Uten Grensers ansvarlige for søk og redning i Middelhavet.
 
- De overlevende hadde vært ombord i båten sammen med likene av disse kvinnene i flere timer, forklarer Pagotto. 
 

Nigeria: Helsekatastrofe i Borno

- Hjelpeorganisasjoner må starte en massiv hjelpeoperasjon for å svare på denne katastrofen, sier Isabelle Defourny, lege og programansvarlig for Leger Uten Grenser. Defourny kom nettopp tilbake fra Borno. 

Langt over katastrofenivå

Sør-Sudan: «Pasientene forteller grusomme historier»

Etter fem dager med kamper har det vært rolig andre dag på rad her i Juba, og man kan ikke lenger høre at folk skyter.
 
Våpenhvilen har blitt respektert i den grad at de militære gruppene har sluttet å kjempe mot hverandre, men fremdeles foregår det plyndring og skuddutveksling. 
 
Ifølge pasienter vi har hatt i dag, og vårt sørsudanske personell, er det særlig ett bestemt område som skal være svært usikkert.
 

Krever billigere vaksiner for barn på flukt

I løpet av de siste ukene har Leger Uten Grenser vaksinert flere enn 5000 flyktningbarn mot lungebetennelse og ni andre sykdommer i flyktningleirer i Hellas. 
 
Lungebetennelse er den største årsaken til at barn under fem år mister livet på verdensbasis, men sykdommen kan forebygges ved at man i tidlig alder får vaksine. 
 

Leger Uten Grenser fortsetter arbeidet i Sør-Sudan

I nærheten av St.Theresakirken hvor 2.500 mennesker har søkt tilflukt behandlet Leger Uten Grenser over hundre pasienter med luftveisinfeksjoner, feber og diaré.  De fleste av disse var barn. Leger Uten Grenser har også observert to skuddskader og behandlet andre skader i forbindelse med de som har flyktet fra kamphandlingene.
 

Kampene i Sør-Sudan

Sør-Sudans hovedstad, Juba, er rammet av nye kamphandlinger.
 
I løpet av de tre siste årene har millioner av mennesker i Sør-Sudan blitt tvunget på flukt for å unnslippe vold og utrygghet. 
 
Leger Uten Grenser bekymrer seg over at enhver opptrapping av konflikten i hovedstaden kan få store ringvirkninger i resten av landet, spesielt for innbyggernes tilgang på medisin, mat og vann. 
 

Østlige Ukraina: Pensjonister i nød

Mer enn 9.300 mennesker har blitt drept og 21.500 skadde siden midten av April 2014. Selv om konflikten får stadig mindre oppmerksomhet i media er det stadig voldelige sammenstøt som tar liv, til tross for våpenhvilen som ble signert i fjor. 
 

Ber om umiddelbar hjelp og beskyttelse til syriske flyktninger ved den jordanske grensen

- Leger Uten Grenser ber om at hjelpen gjenopptas umiddelbart, sier lege Lars Feyling, som selv har jobbet med syriske flyktninger i den jordanske grensebyen Ar Ramtha. 
 
Flyktningene er strandet i en stor uformell leir kjent lokalt som «berm». Etter et selvmordsangrep mot en militærpost i området den 21. juni ble seks jordanske soldater drept og 14 andre skadet. Etter angrepet har all leveranse av mat og medisinsk hjelp til leiren stanset.  
 
Ingen varig løsning

Verdens glemte kriser

 
På årets liste står ti humanitære kriser som sårt trenger medienes oppmerksomhet, men som faller utenfor. 
 
- Vi vil gjerne takke norsk presse for at de har vist oss at det er mulig. Både gjennom ebola og flyktningkrisen har vi sett at færre dør når flere vet. Nå er det flere som trenger oss, sier Rostrup. 
 
Fryktens makt

I grenselandet mellom elvene

 
Jeg titter ut av flyvinduet idet kapteinen ber oss om å gjøre klar for ­landing. Jeg lurer på om jeg kan se millionbyen Bagdad her oppe fra, men vi er nok fortsatt for langt unna. Under meg er det kun en enorm ørken, og sand og støv henger tungt i lufta. 
 

Pages