Aktuelt

DR Kongo: 42.000 barn vaksinert mot meslinger

Leger Uten Grenser, helsepersonell og lokalbefolkning ble satt i arbeid i forbindelse med kampanjen. Totalt var mer enn 150 personer involvert.

Ulike team dekket de forskjellige områdene som ble omfattet av vaksinasjonsprogrammet. For å sikre at vaksinen nådde frem til flest mulig gikk helsepersonell fra dør til dør i de aktuelle områdene.

70 prosent vaksinert mot meslinger

Afghanistan: Behandler sårede etter kamper i Kunduz

Sårede har strømmet til Leger Uten Grensers skadesenter i Kunduz by etter harde sammenstøt mellom afghanske sikkerhetsstyrker og væpnede opposisjonsgrupper i den nordøstlige provinsen.

Fra 20. til 23. juni behandlet Leger Uten Grenser 77 pasienter som var såret i kampene. En tredjedel av pasientene var kvinner og barn.

Masseflukt rundt Lake Chad: Dette gjør Leger Uten Grenser

Sivile i delstaten Borno nordøst i Nigeria blir angrepet som følge av konflikten mellom Boko Haram og den nigerianske hæren.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger er over 1,5 millioner mennesker på flukt i området. Flesteparten er internt fordrevne, men 157.000 har flyktet til nabolandene Niger, Tsjad og Kamerun. Disse landene opplever også sporadiske angrep og militæroffensiverAngrepene har krevd mange liv og gjort mange til internt fordrevne.

EU skaper humanitær krise i Europa

En humanitær krise er i ferd med å bli skapt langs Europas grenser. Tusener av mennesker risikerer liv og helse for å finne i trygghet i Europa, hvor de finner liten eller ingen hjelp.

- EU må finne trygge og lovlige måter for folk å søke tilflukt og asyl i Europa, sier Nissen.

Syria: Mangel på drivstoff setter liv i fare

Begrenset tilgang på drivstoff er et problem for de som holder hjulene i gang i Syria. Spesielt helsetjenester i nordlige deler av landet har vanskeligheter med å opprettholde den daglige driften.

- Den medisinske situasjonen i Nord-Syria var i utgangspunktet vanskelig. Nå som sykehusene varsler at de må stenge, settes syriske liv i fare. Drivstoff er nødvendig for å drifte vannpumper, kuvøser og ambulanser. Mangel på drivstoff hindrer medisinske personell i å hjelpe når liv står i fare, sier Dounia Dekhili, som er Leger Uten Grensers programansvarlig for Syria.

På flukt i Hellas: Afghanske Muhammeds historie

Hjemme i Afghanistan drev jeg et apotek og underviste litt i den lokale skolen. Jeg hadde planer om å undervise kvinner om egen helse og om hvordan de burde ta vare på barna sine.

En dag kom noen menn i landsbyen og anklaget meg for å lære barna i landsbyen kristne verdier. De sa jeg ikke var en ekte muslim og at de ville kappe av meg hodet.

Så oppdaget jeg at noen hadde rasert apoteket mitt og at min far var forsvunnet uten noen forklaring. Det er nå over tre måneder siden jeg sist hørte noe fra ham, jeg vet ikke om han er død eller levende.

Myndigheter svikter flyktninger på greske øyer

Siden begynnelsen av året har over 46.000 mennesker på flukt fra krig, vold og fattigdom ankommet greske øyer i gummibåter fra Tyrkia. Over 14.000 av disse befinner seg på Dodekansene.

Siden mars 2015 har Leger Uten Grenser jobbet på ferieøya Kos for å gi nødhjelp til båtflyktninger.

- Det virker som holdningen til EU er at disse flyktningene er våre fiender. De vil bygge murer, sette inn militæret, begrense eller nekte nødhjelp for å hindre disse menneskene adgang til kontinentet, sier Leger Uten Grensers prosjektleder Stathis Kyroussis.

DR Kongo: Hjelper kvinner og voldsofre i Boga-regionen

Den isolerte Boga-regionen er omringet av bevæpnede grupper som plyndrer landsbygda, og forholdet mellom regionens etniske grupper er anspent. Den medisinske infrastrukturen er elendig eller delvis ruinert, og helsepersonellet er utrent. Dessuten har de færreste råd til å benytte seg av de eksisterende helsetjenestene.

- Tradisjonell medisin er utbredt i regionen. Noen drar også over grensen til Uganda for å få behandling. Det fører ofte til komplikasjoner på grunn av manglende oppfølging, forklarer Leger Uten Grensers prosjektleder, Kevin Coppock.

Syria: Tønnebomber mot sykehus

Mandag ble Busra sykehus i Dara’a-provinsen ødelagt etter å ha blitt truffet av ti tønnebomber. Busra var det eneste sykehuset i provinsen som kunne tilby dialyse og helsetjenester for nyfødte.

- De angrep bygningen rundt klokka 23 med fire tønner som ødela dører og vinduer. Da vi ankom, hørte vi at helikoptrene fortsatt fløy rundt, og vi hentet ut helsepersonellet og pasientene. Etter en time slapp de seks bomber til, som ødela halvparten av det medisinske utstyret og gjorde alvorlig skade på bygningen, sier en av legene som driver Busra sykehus.

Overlevde Middelhavet: Mohamed fra Syria

Hele livet har Mohamed drømt om å bli internasjonal fotballproff. Han var spiss, med 10-ern på ryggen. Som 17-åring og yngstemann på laget, ble Mohamed tildelt kapteinsbindet. Da hadde han allerede satt ny scoringsrekord med utrolige 64 mål på 52 kamper.

15. april ble han nødt til å forlate det han hadde oppnådd og satse alt på at en skrøpelig båt skulle bringe ham trygt over Middelhavet.

«Hvor er stjerna vår?»

«Vår stjernespiller har dratt fra oss.»

«Han har dratt til Tyskland.»

Pages