Aktuelt

Den medisinske situasjonen forblir ille i Ukraina selv om kamphandlingene avtar

Debaltseve totalt ødelagt

Den 21 februar nådde endelig Leger Uten Grensers team Debaltseve, en by preget av uker med harde og intense kamper. På grunn av kampene hadde det vært umulig å nå byen før. Leger Uten Grenser har støttet sykehuset i byen med forsyninger siden september 2014.

- Byen var helt ødelagt, sier nødhjelpskoordinator i Leger Uten Grenser, Olivier Antonin, som først ankom byen.

Flyktninger og lokalbefolkning kjemper for å overleve i nordlige DR Kongo

- Vi er i en vanskelig situasjon her i DR Kongo. Hjemme kunne vi arbeide på plantasjene for å skaffe penger. Her har vi ingenting, sier Anne Kabo som er en flyktning fra Den sentralafrikanske republikk og har bodd i DR Kongo med familien siden mai 2014.

– Vi spiser alt vi kan finne. Noen ganger jobber vi for lokalbefolkningen og får mat til familien som lønn, fortsetter Kabo.

Kriseteamet til Leger Uten Grenser i Kongo gir nødhjelp til flyktningene, drifter tre helsesentre og et sykehus i området.

Serbia: Hundrevis av asylsøkere og migranter etterlatt i kulda

- EUs medlemsland må anerkjenne de uhyrlige konsekvensene deres politikk fører med seg og forbedre asylsøkerprosessen og mottaksforholdene som skader tusenvis av flyktninger og asylsøkere, sier Stuart Alexander Zimble, Leger Uten Grensers nødhjelpskoordinator på Balkan.

Syria: Leger Uten Grenser krever umiddelbar evakuering av sårede i Aleppo og økt humanitær hjelp

En ny bølge av familier flykter fra byen til den tyrkiske grensen, der de oppholder seg med slektninger eller i flyktningleirer.  
 
- Alle parter i konflikten må la befolkningen søke dekning i trygge områder og få humanitær hjelp, sier Morten Rostrup, lege i Leger Uten Grenser.  
 
Denne humanitære krisen vil forverres ytterligere, dersom helsearbeidere ikke har tilgang til området, og vi ikke får utstyr og medisiner inn. Vi snakker om titusenvis av mennesker som er totalt isolert fra hjelp.  

EU må bort fra dødelig flyktningpolitikk

Opp til 300 mennesker skal ha dødd etter at flere båter med flyktninger sank i Middelhavet sist helg. Leger Uten Grenser ber nå den Europeiske Union (EU) om å umiddelbart revurdere sin flyktning og- grensepolitikk.

-  Ustabiliteten i Libya, Syria og Irak bare øker. Krig driver folk på flukt, og antallet flyktninger vil bare vokse, sier Bjørn Nissen, styreleder i Leger uten Grenser.

Han sier at den restriktive grensepolitikken til EU-landene har ført til at den farlige sjøveien er det eneste alternativet for flyktningene.

Sierra Leone: Åpner ebolasenter for gravide

Hjelpeorganisasjonen har drevet et ebolasenter i Kissy siden 8. januar, men en ny svangerskapsavdeling vil nå gjøre det mulig å gi spesialisert hjelp til gravide.

- Våre helsearbeidere vil fokusere på å minimere morens blødninger under og etter fødselen slik at blodtapet ikke dreper henne. Morens sjanser er i utgangspunktet dårlige, men prognosen for barnet er enda verre, sier Olivia Hill, som er medisinsk koordinator for Leger Uten Grenser i Freetown.

Fordømmer systematisk nødhjelpsnekt i Sudan

Myndighetene i Sudan har systematisk nektet Leger Uten Grenser tilgang til mennesker fanget i konfliktområder.

Hjelpeorganisasjonen slipper ikke inn i delstaten Blue Nile, er blitt tvunget til å innstille arbeidet i delstaten Øst-Darfur, og er blitt møtt med uoverstigelige administrative hindringer i forsøket på å jobbe i delstaten Sør-Darfur.

Den sudanske regjeringens innstilling til internasjonal humanitær tilstedeværelse i konfliktområder ble brutalt tydelig i forrige uke, da et sudansk militærfly angrep et Leger Uten Grenser-sykehus i delstaten Sør-Kordofan.

Sudansk luftvåpen bombet Leger Uten Grenser-sykehus

Leger Uten Grenser er tvunget til å innstille arbeidet på et sykehus i den sudanske delstaten Sør-Kortdofan etter at sykehuset 20. januar ble utsatt for et målrettet luftangrep.

Sykehuset ligger i landsbyen Frandala i Nuba-fjellene og ble bombet av det sudanske flyvåpenet SAF. Gjentatte og målrettede bombeangrep i regionen gjør det umulig å drive medisinsk arbeid og fratar befolkningen livsviktig hjelp.

Pages