Aktuelt

Sør Sudan: Kriseberedskap for underernæring

Den pågående konflikten i fylkene Mayendit og Leer i Sør-Sudan går hardt utover lokalbefolkningen.
 
Menn, kvinner og barn blir jevnlig tvunget til å flykte fra vold og sliter med å få tilgang til mat, vann og helsehjelp.
 
De siste ukene har Leger Uten Grensers feltarbeidere observert mange tilfeller av underernæring og har økt beredskapen for å behandle underernærte barn.

Stenging av Dadaab flyktningleir er ulovlig

- Dette er et steg i riktig retning. Vi har vært imot stengingen av Dadaab siden kenyanske myndigheter gikk ut med dette i mai, og vi håper nå at kenyanske myndigheter respekterer avgjørelsen til høyesterett, og at eventuelle returer kun skjer på frivillig basis, sier sykepleier Monica Falk.
 

Ny rapport: Ulovlig krigføring fører til mer lidelse for sivile i Jemen

I gjennomsnitt 100 barn i måneden er direkte ofre for krigen. 
 
- 24 prosent av krigsskadde som Leger Uten Grenser behandlet de tre siste månedene av 2016 var enten barn (319) eller kvinner (107). Dette viser med all tydelighet at de sivile lider unødig i krigen, sier Trygve Thorson, humanitær rådgiver for Leger Uten Grenser som selv kom hjem fra Jemen i slutten av 2016.
 

Sivile har ikke tilgang på akutt helsehjelp

Angrep utført på begge sider av Nilen i Wau Shiluk-området og i Malakal i Upper NIle regionen har ført til at store deler av lokalbefolkningen har flyktet fra landsbyene i området.
 
- Det som er særlig bekymringsverdig er at de sivile som var nødt til å flykte fra angrepene har store vanskeligheter med å få tilgang på akutt helsehjelp, tilgang på rent vann, mat og husly, sier prosjektansvarlig i Sør-Sudan, Marcus Bachmann. 
 

Trump setter menneskers liv i fare

Fredag undertegnet president Donald Trump en ordre om å nekte flyktninger adgang til USA de neste 120 dagene. 
 
Syrere er utestengt på ubestemt tid til nye kontrollrutiner er på plass. Ifølge den amerikanske regjeringen er dette for å sikre at terrorister ikke blir sluppet inn i landet. 
 
Leger Uten Grenser reagerer sterkt på denne umenneskelige handlingen mot mennesker som flykter fra krig. 
 

Kvinner vil dø unødig på grunn av Trumps anti-abortlov

Den amerikanske presidenten Donald J. Trump har gjeninnført «Mexico City»-loven. Den forbyr ikke-statlige organisasjoner (NGOer) som mottar støtte fra amerikanske myndigheter å utføre aborter eller gi råd og informasjon om aborter.
 
Dette vil sette kvinners liv i fare og hindre tilgang til trygge aborter.
 

Leker med kvinners liv og helse

– Myndigheter må ikke bruke politikk for å leke med livene til kvinner og jenter, sier Hovland.
 

Pages