Aktuelt

Jemen: hjelpen må frem

 

Leger Uten Grenser er tilstede i Jemen og ser på daglig basis hvordan den eskalerende humanitære krisen rammer sivilbefolkningen. Tusenvis av mennesker har blitt skadd og drept og 3 millioner har flyktet fra sine hjem. Teamene våre har behandlet mer enn 60.000 pasienter for krigsskader og millioner av mennesker trenger humanitær hjelp for å overleve.

Flyktninger tvangsreturneres til vold og usikkerhet nordøst i Nigeria

 
I Banki har Leger Uten Grenser selv sett nigerianere som hadde søkt tilflukt i Kamerun bli tvangsreturnert til Nigeria av kamerunsk militære flere ganger i 2016 og 2017. Vold og usikkerhet fortsetter å tvinge folk på flukt fra deres hjem i det nord-østlige Nigeria, hvor nye bølger av internt fordrevne kommer til avsidesliggende byer i Borno.
 

Født i krig: Jihan (18) fikk heldigvis føde på et sykehus

 

Den nybakte moren Jihan kommer fra Tal Afar-distriktet nordvest for Mosul i Irak. De fleste sykehusene og klinikkene var helt eller delvis ødelagt av krigshandlinger da Leger Uten Grenser kom hit i 2015.

 

Leger Uten Grenser responderer på meslingsutbrudd i Guinea

 
I 2015 kunne man endelig erklære Guinea som ebolafritt, men epidemien i landet fikk stor innvirkning på vaksinasjonsprogrammene, og i to år stanset alle vaksinasjoner opp på grunn av at alle ressursene gikk til å takle ebola, samt at befolkningen vegret seg for å oppsøke helsehjelp på grunn av smittefrykt.
 

Uten egne øyne på bakken

I 45 år har Leger Uten Grenser snakket ut og rettet søkelyset mot forhold der folk er rammet av sykdom, naturkatastrofer og konflikter. Det gjør vi med grunnlag i informasjonen vi får fra våre pasienter og ved å være der det skjer.

Pasienthistorie fra Syria: – Sønnen min døde i armene mine

Folk som bor i byen Raqqa nord i Syria er fanget mellom stadig mer intense kamper.

Gjennom seks år med krig har de overlevd bombing, henrettelser og offentlig halshugging. Tusenvis har risikert livet i et forsøk på å krysse kontrollpunkter og minefelt for å komme seg til tryggere områder.

Syria: Finner miner plassert i kosedyr

Frontlinjene flyttes stadig i Nord-Syria. Mennesker som flykter fra hjemmene sine eller returnerer til landsbyer hvor IS er presset ut, møter livsfarlige eksplosiver som landminer, bombefeller og andre udetonert eksplosiver.

«Booby-traps» er en variant av miner kamuflert som en uskyldig gjenstand, for eksempel et leketøy.

– Det er helt forkastelig å plassere miner i leketøy. Dette er kun gjort for å ramme sivile og uskyldige barn, sier Karine Nordstrand, styreleder i Leger Uten Grenser i Norge.

Pages