Leger Uten Grenser fortsetter arbeidet i Sør-Sudan

Publisert 14.07.2016

Etter kamphandlingene i Juba fortsetter Leger Uten Grenser å støtte sykehus med utstyr og personell. Organisasjonen driver også fire mobile klinikker i området.

En hjelpearbeider fra Leger Uten Grenser driver mobil klinikk for mennesker rammet av stridighetene i Juba.

Fra en av Leger Uten Grensers mobile klinikker i Gudele-området i den sudanske hovedstaden Juba. Foto: Leger Uten Grenser/Raphael Veicht

I nærheten av St.Theresakirken hvor 2.500 mennesker har søkt tilflukt behandlet Leger Uten Grenser over hundre pasienter med luftveisinfeksjoner, feber og diaré.  De fleste av disse var barn. Leger Uten Grenser har også observert to skuddskader og behandlet andre skader i forbindelse med de som har flyktet fra kamphandlingene.
 
De voldeligste sammenstøtende har vært i Gudele-områdene, hvor opp mot 3.000 innbyggere har måttet søke midertidlig husly. Uroen i distriket gjør at mange av disse kommer hjem til tomme hus på grunn av plyndrere, noe som forverrer situasjonen ytterligere.
 
Leger Uten Grenser hjelper også det lokale universitetssykehuset i Juba med kirurgisk utstyr, likposer og kirurger som bistår sykehuset med den økende tilstrømmingen av pasienter.
 
Dårlige vann- og sanitærforhold øker risikoen for sykdomsutbrudd, og Leger uten Grenser ser det som svært viktig å fortsette arbeidet i Sør-Sudan, selv om sikkerhetssituasjonen blir nøye vurdert. 
Les mer:
Sør Sudan: 25.000 mennesker er tvunget på flukt uten tilgang på humanitær hjelp
Sør Sudan: Kriseberedskap for underernæring
Måtte amputere armen til Nya (5) for å redde livet hennes
Sør-Sudan: «Pasientene forteller grusomme historier»
Kampene i Sør-Sudan