Leger Uten Grenser fordømmer hærens angrep mot flyktningleir i Nigeria

Publisert 17.01.2017

Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept i en flyktningleir i Rann i Nigeria. Den nigerianske hæren sier de bombet leiret ved en feil.

Leiren i Rann i Nigeria ble bombet mandag. Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept etter angrepet utført av den nigeranske hæren.  Foto: Leger Uten Grenser

Leiren i Rann i Nigeria ble bombet mandag. Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept etter angrepet utført av den nigeranske hæren.  Foto: Leger Uten Grenser

– Dette er sjokkerende og helt uakseptablet.  Et angrep i stor skala har blitt rettet mot mennesker som allerede befinner seg i en ekstremt sårbar situasjon, sier lege Jean-Clément Cabro, operasjonsleder i Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grensers team jobber nå med å sørge for nødhjelp til de 120 menneskene som er skadet i angrepet i medisinske fasilitter i Rann. De medisinske og kirurgiske teamene andre steder i regionen forbereder seg nå på å behandle pasienter som vil bli evakuert.

– Sikkerheten til de sivile må bli respektert! Vi ber innstendig om at alle parter nå sørger for at det blir tilrettelagt slik at vi kan evakuere skade pasienter med fly eller bil til andre områder i regionen, sier Cabro.

Leger Uten Grenser har jobbet i Nigeria siden 1971, og er en av få organisasjoner som er tilstede i avsidesliggende områder i landet.