Aktuelt

Gaza: En natt på Al Shifa sykehuset

- Det kommer til å bli en travel natt, sier Alaa, en sjåfør for Leger Uten Grenser, mens solen går ned den 21. Juli.

Raketter fra Israelske tanks og marinefartøy eksploderer få kilometer fra Leger Uten Grensers base i Gaza, mens det kirurgiske teamet er på vei til Al Shifa sykehuset, hvor medisinsk personell påventer et stort innrykk av sårede.

Jemen: Støtter fordrevne i Sana’a og Amran

Leger Uten Grenser har bistått 52 familier som har søkt tilflukt i en skole i hovedstaden Sana’a. Støtten har vært i form av hygienepakker, madrasser og nødhjelpsartikler. I tillegg har Leger Uten Grenser reparert ni bad, hjulpet med å skaffe vann og generelt forbedret leveforholdene.

Organisasjonen kommer til å evaluere de internt fordrevnes behov for medisinsk hjelp og psykologisk støtte.

Afghanistan: Behandler sårede etter kamper i Helmand

Harde kamper i Helmand-provinsen mellom afghanske styrker og opposisjonsstyrker har ført til en økning i antallet krigssårede pasienter ved Boost-sykehuset, hvor Leger Uten Grenser jobber. Under de mest intense kampene, fra 21.  juni til 5. juli, behandlet Leger Uten Grensers team ved sykehuset 68 pasienter som var blitt skadet i forbindelse med kampene.

Krever at Israel stanser bombing av sivile fanget på Gaza

Søndag morgen utgjorde kvinner og barn hoveddelen av de sårede som ankom akuttmottaket på Al Shifa sykehus, hvor Leger Uten Grenser jobber. Pasientene ankom etter nattens og morgenens intense bombing av nabolaget Ash Shuja’iyeh. Leger Uten Grensers hjelpearbeidere så flere hundre mennesker flykte fra området.

Irak: Farlig å nå dem som trenger hjelp

Hundretusener av mennesker har flyktet fra de irakiske byene Mosul, Fallujah og Tikrit under den siste månedens trefninger mellom den irakiske hæren og væpnede opposisjonsgrupper.

Sivile har flyktet i panikk fra byer i provinsene Anbar og Salah ad Din mens flere væpnede grupper hurtig rykker fram. De fleste har flyktet til irakisk Kurdistan, Al Tameem-provinsen, eller andre byer som anses for å være relativt trygge.

Men deler av sivilbefolkningen er fremdeles fanget i tunge kamper i Anbar, Salkah ad Din og Al Tameem.

Trapper opp nødhjelp på Gaza

Rett etter at torsdagens fem timer lange humanitære våpenhvile ble avsluttet, kunne bomber høres i Gaza by, hvor Leger Uten Grenser driver sin klinikk. Endelig kom deler av organisasjonens team seg inn for å styrke nødhjelpsresponsen.

Akkurat i tide
Bilhorn, trafikkork, gateselgere med kartonger fulle av meloner, butikker med fargerike fotballer, ovner, spraybokser, barnesykler, bakerier på gata; på dag 10 våknet Gaza for første gang siden operasjon «Protective Edge» startet. Frem til da var butikkene stengt og gatene tomme.

Leger Uten Grenser kondolerer til familie og venner fra MH17

Leger Uten Grenser vil utrykke sine kondolanser til familie, venner og kollegaer av de som var ombord MH17-flyet fra Maylasian Airlines som gikk ned i Ukraina i går. Leger Uten Grenser er dypt bedrøvet og sjokkert over tapet av så mange mennesker fra hiv-miljøet - ledende vitenskapsmenn, forskere, aktivister og allierte i kampen mot hiv - som var på vei til den internasjonale aids-konferansen i Melbourne. Hiv-miljøet vil bli dypt berørt av dette tapet og vi kan bare hedre de døde ved å doble vår innsats for å bekjempe hiv-pandemien.

DR Kongo: Kidnappinger, sexslaveri og tortur

Tusenvis av mennesker har flyktet fra landsbyene sine i skogen i Ituri-regionen (Orientale-provinsen) for å flykte fra den konstante voldstrusselen. De søker trygghet i antall; flesteparten bor hos venner og slektninger i små byer som Nia Nia. Her har befolkningen nesten doblet seg siden starten på året.

Sentralafrikanske flyktninger i Tsjad: Ni av ti dødsfall skyldes vold

Det kommer fram i en ny undersøkelse som Leger Uten Grenser har gjennomført blant sentralafrikanske flyktninger i Sido-leiren i Tsjad.

2100 mennesker ble drept mens de fremdeles var i Den sentralafrikanske republikk. 95 prosent av dødsfallene var forårsaket av skudd-, machete-, granat-, eller andre eksplosjonsskader.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger flyktet hundretusener av mennesker fra Den sentralafrikanske republikk til Tsjad og Kamerun i desember 2013 og januar 2014.

Pages