Aktuelt

Jemen: På flukt etter dødelige angrep

 

- Angrepene på Haradh har sendt størsteparten av befolkningen på flukt. De som har valgt å bli igjen har ikke tilgang på helsetjenester, sier Teresa Sancristoval som er ansvarlig for Leger Uten Grensers team i Jemen.

Flykter mot sør

Som en følge av angrepene er de gjenværende innbyggerne i Haradh nå på flukt fra sine hjem. I overfylte biler har de satt kursen mot Abs-distriktet i sør.

Jordskjelvet i Nepal

Fire team reiste søndag morgen fra den indiske delstaten Bihar for å ta seg inn i jordskjelvrammede områder i Nepal.

Et kirurgiteam på åtte personer reiste søndag fra Brussel til Katmandu. Hjelpearbeiderne vil sette opp en kirurgisk enhet og drive mobile klinikker i avsidesliggende områder.

Et team fra Delhi i India er på vei til Kathmandu etter først å ha måtte vende tilbake til India på grunn av etterskjelv.

Et team med leger, sykepleiere og andre hjelpearbeidere er på vei til Katmandudalen fra Japan.

Irak: - Livene deres er knust

I Irak har den utbredte volden drevet 2,6 millioner mennesker på flukt fra sine hjem, som gjør det til en av de største interne flyktningekrisene det siste tiåret. Krisen i Irak begynte i desember 2013 da den såkalte Islamske Stat (IS) først tok kontroll over byen Fallujah, og kampene har nå spredd seg til mesteparten av det nordlige Irak. Som et resultat av den nylige utvidede konfliktsonen i Irak, har tusenvis av mennesker blitt tvunget til å flytte.

Stemmer fra Boguila

Boguila: Et år siden sykehusangrep, fortsatt store behov

Les tre historier fra Boguila: Stemmer fra Boguila

Nitten mennesker fra Den sentralafrikanske republikk, inkludert tre av Leger Uten Grensers ansatte, ble drept under et væpnet ran på Leger Uten Grensers sykehus i Boguila, Den sentralafrikanske republikk for et år siden. Et år senere fortsetter Leger Uten Grenser å gi medisinsk nødhjelp i Boguila, i et område hvor usikkerhet og vold fortsetter, og ingen annen helsehjelp er tilgjengelig.

Europeiske ledere vil ikke prioritere det viktigste akkurat nå: å redde liv som kan gå tapt i Middelhavet.

- Vi er forbløffet over å se at de store ressursene som går til å erklære krig mot menneskesmuglerne, ikke også blir investert i å redde liv, sier Bjørn Nissen, styreleder i Leger Uten Grenser.

Å fokusere på å holde folk ute ved å kutte den eneste eksisterende reiseruta vil bare få de som allerede risikerer livene sine til å finne andre ruter, som kan være enda farligere. Dette forslaget gjør ingenting for å tilby redningstjenester og faller tilbake på de samme tiltakene som har ført til dagens situasjon.

Hjelper voldsrammede migranter i Sør-Afrika

Til sammen huser leirene over 5000 mennesker i områdene rundt kystbyen Durban. Leger Uten Grenser vil også kartlegge behovene i Ekurhuleni-regionen nær Johannesburg.

Leger Uten Grenser gir medisinsk nødhjelp og jobber for bedre sanitære forhold i leirene Isipingo, Chatsworth og Phoeniz.

De fleste som bor i leirene, er fra Mosambik, Malawi, Zimbabwe og Den demokratiske republikken Kongo.

Leger Uten Grenser gir mer nødhjelp i Ukraina

Tusenvis av mennesker i tettsteder langt ute på landsbygda i Ukraina sitter igjen uten et fungerende helsevesen, samtidig er den medisinske infrastrukturen enten skadet eller helt ødelagt. I tillegg er det mangel på helt elementære medisiner, så vel som spesialmedisiner.

Leger Uten Grenser øker stadig sin medisinske aktivitet i de områdene som er hardest rammet, og til de som er på flukt. Siden konflikten startet har Leger Uten Grenser forsynt over 110 medisinske institusjoner med utstyr og medisiner.

Testing av chagas i Bolivia

De fleste som har chagas, vil kun ha symptomer som hodepine, feber og hevelser rundt bittet. Dette kan vare opp til tre måneder. Men for opptil 40 prosent kan parasitten bli værende i kroppen i mellom 10 til 30 år, og ha fatale følger. I disse tilfellene vokser tykktarmen, spiserøret eller det ene hjertekammeret seg unormalt stort, og den smittede står i fare for å dø av hjerteinfarkt.

Pages