Aktuelt

Uganda: Leger Uten Grenser etterlyser bedre tilgang på vaksiner i kriser

Siden i fjor har WHO anbefalt å trappe opp vaksinering i humanitære kriser. Gjennomføringen av disse anbefalingene, er imidlertid svært vanskelig. Forhandlinger med lokale myndigheter og logistikk byr på utfordringer, men et hovedproblem er å få tilgang på vaksiner til en overkommelig pris.

Den sentralafrikanske republikk: «Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt og livet til barna mine»

Etter militærkuppet i Den sentralafrikanske republikk i mars 2013 har vold og uro eskalert i landet. Siden desember har hundretusenvis av mennesker flyktet over grensen til Tsjad. I senere tid er det særlig landets muslimske minoritet som er blitt tvunget på flukt, og de som er blitt værende igjen, står overfor alvorlige trusler.
 

Filippinene: Nyskapende materialer og en ny start

Det har gått ni måneder siden tyfonen Haiyan rammet Filippinene og Leger Uten Grenser startet sin humanitære respons i landet. I Guiuan, stedet der tyfonen først rammet den lavtliggende øygruppen, har organisasjonen fullført byggingen av et halvpermanent sykehus – the Transitional Felipe Abrigo Memorial Hospital – som en erstatning for sykehuset som stod der før, og som ble ødelagt og oversvømt.
 

Afghanistan: Flyktninger fra Nord-Waziristan trenger humanitær hjelp

Kabul, 31. Juli. De fleste flyktningene i Khost blir tatt i mot av lokalsamfunnet, men om lag 1770 familier har slått seg ned i flyktningeleiren Gulan. Den ligger på et stort område om lag 19 km fra den pakistanske grensa. Siden 5. Juli har Leger Uten Grensers team drevet en klinikk rett utenfor leiren og jobber med å forbedre de dårlige sanitærforholdene.

Kolera tar liv i Upper Nile State, Sør-Sudan

- Kolera er en sykdom som kan behandles og som ofte er dødelig om man ikke raskt får diagnose og riktig behandling, sier Llanos Ortiz, medisinsk nødhjelpskoordinator for Leger Uten Grenser i Sør-Sudan.

- Kolera forårsaker alvorlig dehydrering og kan føre til dødsfall i løpet av få timer, fortsetter Ortiz.

– Vold har ingen religion

– På krigens første dag sendte jeg kona og barna til svigerforeldrene mine, hvor de kunne få støtte og beskyttelse. Jeg bestemte meg for å bli værende på kontoret til Leger Uten Grenser. Datteren min er to og et halvt år gammel. Hun er veldig redd. Når hun hører eksplosjoner, kaster hun opp og går noen ganger i timevis uten å snakke.  Sønnen min er tre, men han oppfører seg som om ingenting skjer.

Niger: Kampen mot underernæring starter med mødrene

I landsbyen Doney i Madaoua i det sørlige Niger møtes en gruppe mødre under to store trær for å overvære en matlagingsdemonstrasjon. I dag skal de lære hvordan man lager beriket kouli-kouli (peanøttsmør)-suppe. Souweba Mamane (31) er en av deltakerne.
 
- Mannen min er i Nigeria og jeg tar meg av barna. Tre av dem har lidd av underernæring, og ett av dem døde, forklarer hun.
 

Leger Uten Grenser fordømmer angrepet på Al Shifa sykehuset i Gaza.

Gaza - 29.07.2014: Leger Uten Grenser fordømmer angrepet som fant sted mandag 28. juli på det sterkeste. Hjelpeorganisasjonens team jobber på Al Shifa, som er henvisningssykehus for hele Gazastripen. Sykehuset er tilfluktssted for tusenvis mennesker som har blitt fordrevet siden starten av den israelske militæroperasjonen «Protective Edge» for tre uker siden, og bombingen viser nok en gang at det ikke finnes noe trygt tilholdssted for sivile i Gaza og hvor vanskelig det er å gi nødhjelp i området.

Ebola-utbruddet i Vest-Afrika

Antallet ebolatilfeller har sunket kraftig i Guinea, men flere og flere mennesker i nabolandene Sierra Leone og Liberia får viruset. Allerede nå er det mangel på ressurser, og helsemyndigheter og internasjonale organisasjoner sliter med å få utbruddet under kontroll.
 
Sierra Leone
Sierra Leone er nå blitt epidemiens episenter, med 454 rapporterte tilfeller så langt, og Leger Uten Grenser er i ferd med å trappe opp responsen raskt. 22 internasjonale og 250 lokale hjelpearbeidere jobber for tiden i landet.

Myanmar: Får gjenoppta medisinsk hjelp i Rakhine

Leger Uten Grenser ønsker velkommen beslutningen fra nasjonale og delstatlige myndigheter om å tillate organisasjonen å gjenoppta arbeidet i delstaten Rakhine.

- Vi er forsiktig optimistiske. For mange mennesker i Rakhine er det svært vanskelig å få tilgang til medisinske tjenester, så vi håper å komme i gang med å behandle pasienter så snart som mulig, sier Kyrre Lind, programsjef i Leger Uten Grenser.

Pages