Aktuelt

Sudansk luftvåpen bombet Leger Uten Grenser-sykehus

Leger Uten Grenser er tvunget til å innstille arbeidet på et sykehus i den sudanske delstaten Sør-Kortdofan etter at sykehuset 20. januar ble utsatt for et målrettet luftangrep.

Sykehuset ligger i landsbyen Frandala i Nuba-fjellene og ble bombet av det sudanske flyvåpenet SAF. Gjentatte og målrettede bombeangrep i regionen gjør det umulig å drive medisinsk arbeid og fratar befolkningen livsviktig hjelp.

Malawi: Tusener av flomofre avskåret fra hjelp

Humanitær hjelp begynner så smått å komme inn i deler av Chikwawa-distriktet hvor vannet har begynt å trekke seg tilbake. Men enkelte av de hardest rammede områdene er kun tilgjengelige med helikopter. Dette gjør det vanskelig å nå frem med humanitær hjelp.

Siden 9. januar har Leger Uten Grenser gitt nødhjelp til flomofre. Hjelpeorganisasjonen retter nå innsatsen til området rundt byen Nsanje. Samtidig jobber Leger Uten Grenser med å nå frem til den mer avsidesliggende østbredden av innsjøen Lake Malawi.

Irak: Fordrevne Khadr (54) er helseopplyser

Khadr er opprinnelig fra Sinjar, men flyktet da IS-styrker tok byen.

- Min kollega og jeg klarte å få med oss en kjøleboks med medisiner opp i fjellene, så vi kunne behandle noen av de akutte tilfellene som oppstod under den traumatiske tiden, sier Khadr.

Den grusomme reisen varte i over en uke og tok dem gjennom Syria til relativ sikkerhet i Kurdistan.

Nigeria: Hjelper overlevende etter Boko Haram-angrep

Etter den militante islamistgruppen Boko Harams angrep på byen Baga nord i Nigeria, hjelper Leger Uten Grenser overlevende som har flyktet til byen Maiduguri.

Det anslås at over 2000 mennesker ble drept i angrepet, som er det dødeligste Boko Haram har gjennomført på fem år. Flere tusen mennesker er fordrevet fra Baga.

Offentlig helsevesen behandler 20 sårede på Maiduguri sykehus.

Om lag 5000 overlevende har søkt tilflukt i en leir i Maiduguri kjent som «Teacher Village». Andre har slått seg ned ved bredden av innsjøen Lake Chad.

Liberia: Tester mulig ebolamedisin

Testen startet 1. januar på behandlingssenteret ELWA 3 i Monrovia. Formålet er å fastslå om den antivirale medisinen brincidofovir er en trygg og effektiv behandling for ebola.

Leger Uten Grenser håper brincidofovir vil hjelpe pasienter med å overleve infeksjonen, men dette er fremdeles usikkert.

Filippinene: Rapport om innsatsen etter tyfonen Haiyan

Rapporten gir et overblikk over hva vi gjorde både umiddelbart etter katastrofen og helt frem til i dag, og hvordan pengene har kommet til nytte for de rammede.

Guinea: Tester mulig ebolamedisin

Alle eksperimentelle ebolamedisiner gir håp, men Leger Uten Grenser forholder seg likevel avventende til resultatene.  Det finnes ingen garanti for at medisinen vil vise seg å være effektiv og trygg. Og selv om den skulle oppfylle begge disse kriteriene, betyr ikke det at epidemien er over.

Testen tar sikte på å inkludere så mange ebolapositive pasienter som mulig ved Leger Uten Grensers behandlingssenter i Guéckédou.

Sierra Leone: Åpner nye ebolasentre

Senteret i Freetown har 44 senger tok imot sine første pasienter allerede 14 dager etter at byggingen var påbegynt. Begge senterne skal i løpet av de neste ukene bygges ut til 100 sengeplasser hver.

Pages