Ebola påvist i Den demokratiske republikken Kongo

Publisert 14.05.2017

Per 15. mai ett tilfelle av ebola bekreftet i Likati i Bas Uele-provinsen nord i Den demokratiske republikken Kongo. Tre mennesker er antatt omkommet av viruset, og ytterligere ni tilfeller undersøkes med mistanke om ebola.
 

Bilde fra Leger Uten Grensers arbeid mot ebola i Sierra Leone i 2015. Fotograf: Sylvain Cherkaoui/CosmosLeger Uten Grensers respons

Leger Uten Grenser sendte den 13. mai et team på 14 mennesker til området for å opprette en nødhjelpsrespons, sammen med en gruppe fra det kongolesiske helsedepartementet. I samarbeid med andre organisasjoner i området vil Leger Uten Grensers nødteam foreta en vurdering av situasjonen, og vil kunne opprette behandlingssenter og hjelpetiltak for pasienter med mistanke om og bekreftede tilfeller av ebolavirus.

Leger Uten Grenser sender ytterligere et team 16. mai, med blant annet personell fra Norge.

Hvis det blir nødvendig, vil også Leger Uten Grenser assistere lokale helseforetak med å avdekke tilfeller av ebola, henvise videre til behandlingssted ved potensielle sykdomstilfeller, og påse at riktige hygieniske retningslinjer følges for å unngå spredning av viruset. 15 tonn med medisinsk og logistisk utstyr vil bli sendt fra hovedstaden Kinshasa for at teamet kan begynne å arbeide umiddelbart. 


Mer informasjon om ebola:
Spørsmål og svar om ebola 
Hva er ebola?
Dette har vi lært av ebolautbruddet

 

Les mer:
DR Kongo: Kolerautbrudd herjer i Sør-Kivu  
Glemte kriser og glemte fremskritt 2017
11.000 underskrifter: Folket krever medisiner til alle
Les eller hør en alternativ julehistorie fra felt
Ny Ebola-vaksine gir beskyttelse mot det dødelige viruset