Nyheter

Syrisk familiefar forteller: «Vi trodde ting hadde roet seg. Vi tok feil»
Publisert 25.04.2017

Den syriske familien dro tilbake til landsbyen sin da de trodde det var trygt. Så ble mor og tre sønner drept av en bombe.

Flyktninger tvangsreturneres til vold og usikkerhet nordøst i Nigeria
Publisert 19.04.2017
- Vi bodde i Kolofata (Kamerun) i over ett år, men en dag bestemte de seg bare for å sende oss tilbake til Nigeria uten å forklare hvorfor. Vi ba ikke om å returnere til landet vårt, de tvang oss. Vi hadde ikke noe valg, forteller en nigeriansk flyktning i Banki, en avsidesliggende by nære Kamerun.
Gladnyhet: Dødelig sykdom nærmest utryddet i Bangladesh
FRISK: Småbarnsmoren Nilofa (25) fra Bangladesh er en av pasientene til Leger Uten Grenser som har blitt frisk fra kala azar. – Jeg ble først smittet for tre år siden, og ble kurert. Men innen et år utviklet jeg følgesykdommen PKDL. Jeg oppdaget flekker i huden og var redd det var en soppsykdom, sier Nilofa. Foto: Igor Barbero
Publisert 12.04.2017

Kala azar er nå nær ved å være utryddet i Bangladesh, noe helseministeren har gitt Leger Uten Grenser æren for.

Født i krig: Jihan (18) fikk heldigvis føde på et sykehus
FØRSTE ÅNDEDRAG: Fødselen fikk uten problemer, og mor Jihan skal snart ta med seg sitt førstefødte barn hjem. Først skal de få en fødselsattest. Foto: Louise Annaud/Leger Uten Grenser
Publisert 11.04.2017

18 år gamle Jihan fra Irak har nettopp født sitt første barn. Uten Leger Uten Grenser, hadde verken mor eller barn hatt tilgang på helsehjelp. Nå utvider vi helsetilbudet i Tal Afar. 

Leger Uten Grenser responderer på meslingsutbrudd i Guinea
Publisert 07.04.2017

For å hindre videre spredning, er Leger Uten Grenser (i samarbeid med lokale helsemyndigheter) i gang med å massevaksinere alle barn mellom 6 måneder og 10 år i hovedstaden Conakry.

Syria: Ofrene har symptomer som samsvarer med bruk av nervegass
Publisert 05.04.2017

Leger Uten Grenser bekrefter at ofre for angrepet i Khan Sheikhoun har symptomer som samsvarer med bruk av kjemiske våpen.

Uten egne øyne på bakken
Publisert 04.04.2017

Hva gjør Leger Uten Grenser når vi får rapporter om bruk av kjemiske våpne eller sykehus vi støtter blir bombet, men vi ikke har egne ansatte som kan bekrefte at det har skjedd? 

Pasienthistorie fra Syria: – Sønnen min døde i armene mine
Publisert 03.04.2017

 Mohammed (35), kona og deres fire barn satset alt på å flykte fra IS i Raqqa. Så ble familien rammet av en av de mange minene som er lagt ut langs veiene. 

Syria: Finner miner plassert i kosedyr
GIKK PÅ EN MINE: En sykepleier fra Leger Uten Grenser står ved siden av en gutt som ble skadet av en mine i Kobane. Bildet er fra Kobane sykehus den 23. januar 2017. Foto: Jamal Bali
Publisert 03.04.2017

Sivile nord i Syria blir lemlestet og drept av eksplosjoner fra såkalte «booby-traps», bombefeller, som krigførende parter har lagt igjen før de har blitt presset ut av et område. Leger Uten Grenser oppfordrer til en drastisk økning av mineryddingsinnsatsen for å redusere farene for de sivile som flykter eller forsøker å returnere hjem.

Syria: To personer mistet livet i flyangrep mot Leger Uten Grenser-støttet sykehus
Publisert 01.04.2017

Et sykehus Leger Uten Grenser støtter nord I Syria har blitt truffet i et luftangrep. Informasjon Leger Uten Grenser har fått peker mot at kjemiske våpen ble brukt i angrepet.

Leger Uten Grenser klager formelt inn legemiddelselskap som produserer hepatitt C-medisin
Publisert 28.03.2017

[27.03.2017] Legemiddelet sofosbivur er patentbeskyttet og en tolv-ukers kur koster opp til en halv million kroner. Leger Uten Grenser klager formelt inn legemiddelprodusenten Gilead til Det europeiske patentkontoret (EPO).

Takk for at du tok påskequizen!
FÅR BEHANDLING: Ziham (6 mnd) sitter på mamma Amaboua Abde (22) sitt fang. I to uker har han blitt behandlet for underernæring på Leger Uten Grensers senter i Tsjad. Her spiser han spesialmaten Plumpy'Nut. Én uke med slik behandling koster 63 kroner. Foto: Charlotte Morris/Leger Uten Grenser
Publisert 27.03.2017

Nå har du bidratt til at ett underernært barn får mat i én uke. 

Retningslinjer for behandling av personopplysninger
Publisert 27.03.2017

Leger Uten Grenser behandler personopplysninger med konfidensialitet og etter personens eget ønske. 

Ny vaksine mot rotavirus kan forhindre at tusenvis av barn dør
Publisert 26.03.2017

Diaré tar livet av 1300 barn hver dag. Leger Uten Grenser har testet en ny vaksine som gir effektive og sikre resultater mot rotavirus, en av de ledende årsakene til diaré.

Millioner dør hvert år – kun 5000 fikk ny tuberkulosebehandling i fjor
Publisert 23.03.2017

Færre enn fem prosent av de som trenger de nye tuberkulosemedisinene får dem, fire år etter medisinene ble godkjent. Leger Uten Grenser krever at det tas drastiske tiltak.

Titusenvis av syke og sårede flykter fra kampene i Vest-Mosul
Publisert 22.03.2017

[Erbil, 22.03.2017] De medisinske behovene for de som flykter fra kampene i Vest- Mosul er store og Leger Uten Grenser har de siste to månedene behandlet over 1800 pasienter med livstruende skader.

Winile (39) ble døv av gammeldags tuberkulosebehandling - få får ny type medisin
SNAKKER TEGNSPRÅK SAMMEN: Winile (39) mistet hørselen på grunn av tuberkulosebehandlingen. Nå snakker hun tegnspråk, og både hennes egne barn og naboens sønn Falakhe, på bildet, har lært seg å kommunisere med henne ved hjelp av hendene. FOTO: Alexis Huguet
Publisert 22.03.2017

Smertefull behandling i to år. Stor sjanse for å bli døv. Liten sjanse for å bli frisk. Det finnes nye og bedre alternativer for å behandle resistent tuberkulose, men få har tilgang på de nye medisinene.

Ett år med EU-Tyrkia-avtale: En skrekkhistorie
FENSGLET I HELLAS: Umm Akeel (25) og hennes snart to år gamle sønn er to av mange tusen syriske flyktninger og begynner å miste håpet om en trygg hverdag. Den unge moren forteller at hun føler seg som en kriminell i den lukkede leiren på Samos. Foto: Mohammed Ghannam
Publisert 17.03.2017

Tusenvis av mennesker lider under EU-Tyrkia-avtalen. Leger Uten Grenser ber europas politikere om å radikalt endre sin tilnærming til migrasjon og sikre at unødvendig lidelse på grensene raskt opphører. 

Syria: Seks år med krig
Publisert 14.03.2017

Seks år med blodig borgerkrig har ført til at store deler av helsesystemet i Syria har kollapset fullstendig. Helsepersonell har flyktet fra landet, og de som har blitt igjen blir angrepet.

Flyktninger forteller om grov vold fra grensevakter
– Vi sov ikke langt fra grensen og våknet opp med pepperspray i øynene, sier en mann Leger Uten Grenser behandlet. Foto: Leger Uten Grenser
Publisert 10.03.2017

Leger Uten Grenser har de siste månedene behandlet stadig flere pasienter som rapporterer om utbredt vold og nedverdigende behandling begått av ungarske myndigheter på grensen mellom Serbia og Ungarn.

Vi er tilbake i Haydan i Jemen etter sykehusbombing
Publisert 03.03.2017

Leger Uten Grenser gjenopptok arbeidet på Haydan-sykehuset i Sa’ada-provinsen 19. februar i år, seks måneder etter vi ble tvunget til å trekke oss ut av de nordlige provinsene i Jemen.

Eritreere risikerer tortur og død – EU hindrer flukten
FENGSLET: En eritreer kikker ut av fengselsvinduet i flyktningleiren i Gharyan i Libya. Dette er et av flere hindre mennesker fra det lukkede diktaturet møter før de får sjansen til å søke beskyttelsen mange av dem har krav på i Europa. Foto: Daniel Etter/Redux
Publisert 27.02.2017

I stedet for å sørge for trygge fluktveier til Europa, lager europeiske politikere avtaler som gjør det enda vanskeligere å flykte fra «Afrikas Nord-Korea». 

Endelig snakkes det om Tsjadsjøen
REDD FOR ANGREP: Syv år gamle Mustafa Mohammad veier 14,5 kilo. Hun ble overført fra hjemstedet Monguno til ernæringssenteret vårt i Maiduguri i Nigeria. Tre av hennes syv søsken er døde, og familien lever i frykt for angrep fra Boko Haram. Foto: Aurelie Baumel
Publisert 24.02.2017

Leger Uten Grenser har lenge ropt høyt om at det trengs mer hjelp rundt Tsjadsjøen. Millioner av mennesker er på flukt, blant annet fra Boko Haram. 

Sør Sudan: Kriseberedskap for underernæring
UNDERERNÆRING: Tobarnsmoren Roda kom til vår mobile klinikk. Begge barna led av underernæring, skabb og infeksjoner. Foto: Nicolas Peissel
Publisert 22.02.2017

Leger Uten Grenser utvider behandlingstilbudet for underernærte barn i Mayendit i Sør-Sudan. 25 prosent av barna vi har undersøkt under 5 år, er akutt underernærte. 

Feltbrev: Legen som dro hjem til den glemte krigen
Sana, lege for Leger Uten Grenser i Jemen
Publisert 14.02.2017

Sana (27) kunne ikke holde ut å ikke ha medisinene til å behandle kreft. I stedet ga hun bort gullringen sin. Mens krigen raser rundt henne, kunne Sana vært i trygghet i Kairo. Det var ikke et alternativ. 

Stenging av Dadaab flyktningleir er ulovlig
Flyfoto av Dagahley-delen av flyktningeleiren Dadaab i Kenya. Foto: Tom Maruko
Publisert 09.02.2017

Kenyanske myndigheter har siden i fjor truet med å stenge verdens største flyktningleir, nå har kenyanske høyesterett sagt at avgjørelsen er ulovlig. 

11.000 underskrifter: Folket krever medisiner til alle
Karine Nordstrand, president i Leger Uten Grenser, overleverer over 11.000 underskifter til statssekretær Frode Hestnes (FrP) i Helse- og omsorgsdepartementet.
Publisert 08.02.2017

11.000 nordmenn har talt: Politikerne må presse legemiddelindustrien til å lage medisiner for verdens fattigste.

Ny rapport: Ulovlig krigføring fører til mer lidelse for sivile i Jemen
Publisert 07.02.2017

Ny rapport fra Leger Uten Grenser om den jemenittiske byen Taiz viser at alle regler for krig brytes jevnlig. Resultatet er at sivilbefolkningen lider uforholdsmessig i en stadig blodigere og grusom krig.

 

Sivile har ikke tilgang på akutt helsehjelp
Publisert 03.02.2017

Leger Uten Grenser krever nå at de stridende partene i Upper-Nile regionen i Sør-Sudan lar sivilbefolkningen få tilgang på helsehjelp, mat, vann og husly, og at sykehus, klinikker, helsepersonell og transport ikke blir rammet av angrep. 

Flere nyhetssaker