Nyheter

Dramatisk forverring for flyktninger på Lesbos
Publisert 24.07.2017

Flyktningene på den greske øya Lesbos mangler helsehjelp og oppfølging, viser en ny rapport fra Leger Uten Grenser.

Et barn ble brutalt drept på et sykehus i Den sentralafrikanske republikk
Publisert 13.07.2017

En liten jente ble skutt og drept på et sykehus Leger Uten Grenser jobber på i Zemio i Den sentralafrikanske republikk. Steder hvor sivile kan føle seg trygge blir færre fordi den brutale volden i landet øker. 

Akutt nødhjelp må til for å få kolerautbruddet i Jemen under kontroll
Publisert 12.07.2017

– Hvis ikke innsatsen økes nå så står vi overfor en enda større humanitær krise de neste ukene og månedene, advarer jordmor Sonja Kalsvik, som nylig kom hjem fra Abs-distriktet i krigsrammede Jemen

Frykter at tusenvis er fanget i gamlebyen i Mosul
Publisert 05.07.2017

Det er grunn til å tro at tusenvis av mennesker er fanget i krigssonen i gamlebyen i Mosul i Irak. Leger Uten Grenser frykter at mennesker dør på slagmarken fordi de ikke får medisinsk hjelp i tide.

Glemte kriser og glemte fremskritt 2017
Publisert 28.06.2017

Følelsen av håpløshet kan være overveldende, men det snakkes like lite, om mulig mindre, om alt som går bra. Derfor har vi i år valgt å lansere fem glemte fremskritt, i tillegg til fem glemte kriser.

 
Etiopia: Antallet underernærte barn tidoblet
Publisert 26.06.2017
67 barn har mistet livet som følge av underernæring i Doolo-regionen i Etiopia bare denne måneden. Det er en humanitær krise under utvikling.
Leger Uten Grenser tilbake i Somalia etter fire år
UNDERERNÆRING: Lege Kalyan Krishna Velivela undersøker et underernært barn på regionssykehuset Mudugs ernæringssenter. Leger Uten Grenser har startet prosjekter her og ved sykehusets barneavdeling - fire år etter at vi så oss nødt til å trekke oss ut fra Somalia. Foto: Abdikarim
Publisert 26.06.2017

Leger Uten Grenser har startet opp igjen prosjekter i Somalia. For fire år siden trakk vi oss etter flere grove angrep mot våre ansatte.

Den internasjonale innsatsen svikter flyktningene i Uganda
Publisert 23.06.2017

[23.06.2017] Over 950.000 sør-sudanere har flyktet til Uganda siden 2013. Nå kommer det rundt 2000 nye flyktninger hver dag. Mer må gjøres for å unngå en større helsekrise.

Harde kamper dagen etter fredsavtal
BRIA: I denne leiren har folk søkt tilflukt fra volden i Den sentralafrikanske republikk siden november 2016. Nå blusser volden opp i området. Foto: Natacha Buhler
Publisert 21.06.2017

En fredsavtale mellom myndighetene i Den sentralafrikanske republikk og flere væpnede grupper aktive i landet ble signert mandag, men Leger Uten Grenser ser en annen virkelighet på bakken. I morges blusset volden opp i Bria, en by i de østre delene av landet.

Hepatitt E-utbrudd i Niger rammer gravide hardt
Publisert 20.06.2017
I regionen Diffa i Niger er det nå et utbrudd av hepatitt E som rammer flyktninger og internt fordrevne. Gravide er spesielt utsatt. Blant menneskene i regionen er det mange som har flyktet fra Boko Haram. 
Over 85 prosent av innbyggerne i byen Bria flykter fra vold og usikkerhet i Den sentralafrikanske republikk
Publisert 16.06.2017
Harde kamper flere steder i Den sentralafrikanske republikk tvinger mennesker på flukt. Væpnede grupper utfører målrettede angrep på sivilbefolkningen. I områdene der volden nå er mest intens mener Leger Uten Grenser at internasjonal støtte må fokuseres bort fra langsiktig bistand til akutt nødhjelp.
Lillesand ungdomsskole støtter Leger Uten Grenser med "Gi en Dag - aksjonen"
Publisert 16.06.2017

Lillesand ungdomsskole har samlet inn 95.000 kroner til Leger Uten Grenser i den årlige "Gi en Dag-aksjonen".

Leger Uten Grenser mektig imponert over støttekonsert for Syria
GIVERGLEDE: Aliaa Noelle Hamza (til høyre) samlet inn 160.000 til syriske flyktninger. Aurora Malm Utvåg i Leger Uten Grenser er imponert over givergleden. Foto: Ragnhild Sørheim
Publisert 09.06.2017

Aliaa Noelle og Firas Hamza ga det største bidraget noensinne fra en privat innsamlingsaksjon til Leger Uten Grenser. Søsknene fikk inn over 160.000 kroner som skal gå til nødhjelp i Syria og til syriske flyktninger.

Se bildene: En dag på Leger Uten Grensers barneavdeling i Niger
Publisert 08.06.2017

Høysesongen for underernæring og malaria nærmer seg og Leger Uten Grenser passer på at barn under fem år får den behandlingen de trenger i Magaria i Niger. 

Niger: Mennesker på flukt fra Boko Haram
FANGET: Kaka (25) får behandling ved mor-barn-klinikken i Diffa. Hun og familien ble fanget av Boko Haram. Døtrene hennes har ennå ikke blitt løslatt. Foto: Juan Carlos Tomasi/ Leger Uten Grenser
Publisert 02.06.2017

Boko Haram skaper uro i Niger og har sendt på flukt fra vold. Fordrevne mennesker har liten tilgang til helsetjenester, arbeid og rent vann.

FAQ om Middelhavet
Publisert 31.05.2017

Her kommer en oversikt over de mest stilte spørsmålene vi får angående Middelhavet.

Middelhavet: Libyske kystvakter satt menneskeliv i fare under en redningsaksjon
PANIKK: Libyske kystvakter skapte en farlig situasjon under en redningsaksjon i Middelhavet.
Publisert 30.05.2017

Væpnede libyske kystvakter skapte panikk blant mennesker på flukt over Middelhavet 23. mai. Menneskene på båten ble truet under en redningsaksjon og 67 mennesker havnet i sjøen.

Oss og dem - eller vi?
Publisert 24.05.2017
Professor i statsvitenskap Øyvind Østerud mener skillet mellom «oss og dem» er naturlig. I vårt arbeid ser vi daglig at det som binder oss sammen er viktigere enn det som skiller oss. 
Jemen: Kolerautbrudd på vei ut av kontroll
Publisert 22.05.2017
Leger Uten Grenser ber om en akutt og kraftig oppskalering av innsatsen for å bekjempe det pågående utbruddet av kolera i krigsrammede Jemen. 
 
 
580.000 mennesker har flyktet fra Mosul
Publisert 20.05.2017

Kamper mellom soldater fra Den islamske stat og koalisjonsstyrker i Mosul har sendt 580.000 mennesker på flukt siden oktober 2016. Hundretusenvis er fortsatt fanget i Vest-Mosul. De som klarer å komme seg til Leger Uten Grensers klinikker forteller om lite mat og mangel på helsetjenester. På grunn av matmangelen behandles derfor barn for akutt underernæring.

Libya: Inhumane forhold i lukkede mottak
LUKKET MOTTAK: Menn i det lukkede Abu Salim mottaket i Tripoli, Libya. Foto: Guillaume Binet/Myop
Publisert 19.05.2017

Flyktninger i lukkede mottak i Libya lever under inhumane forhold. Leger Uten Grenser jobber for å gi flyktningene medisinsk og psykologisk hjelp.  

64.000 barn vaksinert i Den sentralafrikanske republikk
VAKSINERT: En liten jente holder stolt på sitt nye vaksinasjonskort. Hun bor i  Lobaye i SAR, et område hvor svært få er vakinert. Foto: Sergio Ferrer
Publisert 17.05.2017

I løpet av april 2017 har Leger Uten Grenser vaksinert rundt 64.000 barn mot meslinger i Lobaye sør i Den sentralafrikanske republikk. Dette er i et av områdene hvor det generelt foregår lite vaksinering, og derfor fikk også 25.300 av disse barna også andre relevante vaksiner.

 
Bangassou: Byen er en stridssone, Leger Uten Grenser ber om våpenhvile
Publisert 16.05.2017

Byen Bangassou i Den sentralafrikanske republikk er nå blitt en stridssone hvor sivile flykter for sine liv. Leger Uten Grenser ber om en stans i kampene for å kunne nå sårede som trenger behandling. 

Ebola påvist i Den demokratiske republikken Kongo
Publisert 14.05.2017

Per 11. mai er ett tilfelle av ebola bekreftet av Verdens helseorganisasjon (WHO) i Likati i Bas Uele-provinsen nord i Den demokratiske republikken Kongo. Ytterligere ni tilfeller, inkludert tre dødsfall, etterforskes med mulig mistanke om ebola.
 

Mexico: Flyktninger har opplevd krigslignende vold
PÅ FLUKT: Victor (20) fra Honduras har akkurat kommet til Tenosique i Mexico. Gjenger i hjemlandet drepte onkelen hans, og tvang Victor på flukt. Victor gikk gjennom skogen i tre dager uten penger for å komme til Mexico, med bare noen klær, tannkrem og en mobiltelefon i sekken.
Publisert 11.05.2017

Flyktninger i Mellom-Amerika reiser fra en av verdens mest voldelige regioner, men blir igjen ofre for vold på flukt til USA og Mexico. 

Jemen: Stort kolera-utbrudd truer befolkningen
Publisert 09.05.2017

Leger Uten Grenser behandler stadig flere pasienter for kolera og akutt diaré i Jemen. Utbruddene skjer over store deler av landet.

Bare Syria var mer voldelig enn dette landet i fjor
FISKER: Jordy (16) er fisker i Ouakaelven. Han sluttet på skolen som 10-åring, da faren hans ble skutt. Alle foto: Colin Delfosse/Out of Focus
Publisert 08.05.2017

Hver femte sentralafrikaner har måtte flykte fra hjemmet sitt. Fremtiden er ikke lys. Vi vil vise deg noen bilder, siden færre dør når flere vet.

Sør Sudan: 25.000 mennesker er tvunget på flukt uten tilgang på humanitær hjelp
Publisert 03.05.2017

I løpet av de siste dagene av april har nærmere 25.000 mennesker blitt tvunget til å flykte fra sine hjem i Sør-Sudan. 

To sykehus angrepet i Syria
Publisert 02.05.2017

Leger Uten Grenser avbryter støtten til to sykehus utenfor Damaskus etter alvorlige angrep. Et sykehus støttet av Leger Uten Grenser ble 29. april stormet av væpnede menn, mens et annet støttet sykehus havnet i kryssild som pågikk i to dager.

Flere nyhetssaker