Nyheter

Sør Sudan: Kriseberedskap for underernæring
UNDERERNÆRING: Tobarnsmoren Roda kom til vår mobile klinikk. Begge barna led av underernæring, skabb og infeksjoner. Foto: Nicolas Peissel
Publisert 22.02.2017

Leger Uten Grenser utvider behandlingstilbudet for underernærte barn i Mayendit i Sør-Sudan. 25 prosent av barna vi har undersøkt under 5 år, er akutt underernærte. 

Feltbrev: Legen som dro hjem til den glemte krigen
Sana, lege for Leger Uten Grenser i Jemen
Publisert 14.02.2017

Sana (27) kunne ikke holde ut å ikke ha medisinene til å behandle kreft. I stedet ga hun bort gullringen sin. Mens krigen raser rundt henne, kunne Sana vært i trygghet i Kairo. Det var ikke et alternativ. 

Stenging av Dadaab flyktningleir er ulovlig
Flyfoto av Dagahley-delen av flyktningeleiren Dadaab i Kenya. Foto: Tom Maruko
Publisert 09.02.2017

Kenyanske myndigheter har siden i fjor truet med å stenge verdens største flyktningleir, nå har kenyanske høyesterett sagt at avgjørelsen er ulovlig. 

11.000 underskrifter: Folket krever medisiner til alle
Karine Nordstrand, president i Leger Uten Grenser, overleverer over 11.000 underskifter til statssekretær Frode Hestnes (FrP) i Helse- og omsorgsdepartementet.
Publisert 08.02.2017

11.000 nordmenn har talt: Politikerne må presse legemiddelindustrien til å lage medisiner for verdens fattigste.

Ny rapport: Ulovlig krigføring fører til mer lidelse for sivile i Jemen
Publisert 07.02.2017

Ny rapport fra Leger Uten Grenser om den jemenittiske byen Taiz viser at alle regler for krig brytes jevnlig. Resultatet er at sivilbefolkningen lider uforholdsmessig i en stadig blodigere og grusom krig.

 

Sivile har ikke tilgang på akutt helsehjelp
Publisert 03.02.2017

Leger Uten Grenser krever nå at de stridende partene i Upper-Nile regionen i Sør-Sudan lar sivilbefolkningen få tilgang på helsehjelp, mat, vann og husly, og at sykehus, klinikker, helsepersonell og transport ikke blir rammet av angrep. 

Trump setter menneskers liv i fare
Syriske flyktninger i Evzeni, Hellas.
Publisert 30.01.2017

– Å stenge dørene til USA, er et angrep på den grunnleggende ideen om at folk bør få muligheten til å flykte for livet, sier Leger Uten Grensers generalsekretær  i USA. 

Kvinner vil dø unødig på grunn av Trumps anti-abortlov
En ung kvinne har fått ødelagt livmoren etter en abort utført av ukyndige.
Publisert 26.01.2017

– De medisinske konsekvensene av usikre aborter er livsfarlige, sier Dina Hovland, jordmor og feltarbeider for Leger Uten Grenser.

Nigeria: Dødstallene stiger etter angrepet i Rann
Bildet er tatt like etter at bombene falt i Rann.
Publisert 20.01.2017

Leger Uten Grenser bekrefter at minst 90 personer er drept. Lokale rapporter sier at tallet er så høyt som 170 omkomne etter militærangrepet mot sivile i Rann.

Militærangrepet i Nigeria: «Jeg finner ikke ord som beskriver hva jeg så i Rann»
Alfred Davies, feltkoordinator for Leger Uten Grenser i Nigeria
Publisert 19.01.2017

Alfred Davies er Leger Uten Grensers feltkoordinator i Nigeria. Han var i Rann da luftangrepet skjedde og timene som fulgte. Dette er hva han ble vitne til. 

Leger Uten Grenser fordømmer den nigerianske hærens angrep mot en leir med internt fordrevne flyktninger i Nigeria
Leiren i Rann i Nigeria ble bombet mandag. Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept etter angrepet utført av den nigeranske hæren.  Foto: Leger Uten Grenser
Publisert 17.01.2017

Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept som følge av angrepet.

Når flyktninger ikke får være mennesker
Lille Donya sitter på fanget til Isabelle Farzaneh Davodi. Dette en kurdisk familie fra Irak som Leger Uten Grensers feltarbeider har intervjuet.
Publisert 16.01.2017

«Jeg tenker ofte at det kanskje var bedre å bli igjen i Afghanistan. Da ville døden vært kjapp». Dette sa en afghansk mann til Leger Uten Grensers feltarbeider Isabelle Farzaneh Davodi.

Millioner mangler mat i Den sentralafrikanske republikk
Mennesker i kø for Leger Uten Grensers matutdeling i Kabo i den Sentralafrikanske republikk.
Publisert 12.01.2017

Samtidig som to millioner mennesker har et akutt behov for mathjelp, varsler FNs matvareprogram at de må halvere matutdelingen på grunn av pengemangel. Leger Uten Grenser pleier ikke å dele ut mat, men nå er behovet for stort.  

Flyktningkrisen i Europa: Tusenvis fanget i minusgrader
Flere migranter og flyktninger har søkt tilflukt i et tomt lagerhus ved jernbanen i Beograd i Serbia. Bildet er tatt 5. Januar 2017. Foto: Marko Drobnjakovic/Leger Uten Grenser
Publisert 10.01.2017

Etter å ha blitt fryst ut av europeisk migrasjonspolitikk, har tusenvis av migranter og flyktninger blitt fanget i bitende kulde i leire som er lite egnet for vinteren i Hellas og på Balkan. 

Les eller hør en alternativ julehistorie fra felt
Publisert 24.12.2016

Nødhjelpskoordinator og feltarbeider Lindis Hurum forteller hvordan julaften 2013 i Den Sentralafrikanske republikk kunne blitt hennes siste.

Utdraget er hentet fra boka "Det finnes ingen de andre- det er bare oss.". Den er basert på dagboknotater fra fire humanitære kriser.

 

Ny Ebola-vaksine gir beskyttelse mot det dødelige viruset
Publisert 23.12.2016

Verdens første effektive vaksine mot Ebola har blitt utviklet og har bekreftet effekt. Det viser en ny rapport fra en studie Leger Uten Grenser har vært på å gjennomføre. Det er likevel viktig å understreke at man fremdeles trenger effektiv behandling for de som allerede er smittet.
 

Leger Uten Grenser i Syria
Publisert 21.12.2016

Etter fem og et halvt år med intenst konflikt fortsetter situasjonen i Syria å bli verre, med stadig større lidelser og behov. Leger Uten Grenser gjør alt vi kan for å gi humanitær hjelp til den syriske befolkningen. 

Hvordan er det å jobbe i felt i jula?
Publisert 19.12.2016

Behovet for medisinsk nødhjelp minsker ikke bare fordi et er jul. 

Vestmyra skole i Nordland fylke vinner Témoignage-prisen 2016
Publisert 14.12.2016

Vinnerne for årets skoleprosjekt 2016. F.v: Maria, Signe, Ronja og Marion i 9.klasse ved Vestmyra skole i Nordland.

ngrepet på Abs-sykehuset i Jemen kan ikke rettferdiggjøres som et “feilgrep”
Publisert 09.12.2016

Den 15. August ble Abs-sykehuset i Hajjah-provinsen i Jemen angrepet fra luften av den saudi-ledede koalisjonen. Nylig offentliggjorde Saudi-Arabias Joint Incident Assessment Team (JIAT) sine funn etter en intern granskning. Leger Uten Grenser vil gjerne svare på disse uttalelsene.

Massiv flyktningstrøm fra Burundi skaper enorme utfordringer for flyktningleirer i Tanzania
Publisert 25.11.2016

Antall mennesker som har flyktet fra vold og konflikt i Burundi har femdoblet seg de siste fire månedene, og Leger Uten Grenser frykter kollaps i de tre allerede overfylte flyktningleirene i nabolandet Tanzania.

Legemiddelgigant Pfizer reduserer prisen på vaksine etter massivt press fra Leger Uten Grenser
Publisert 18.11.2016

Etter syv år med press valgte endelig legemiddelgiganten Pfizer å redusere prisen på sin livsviktige vaksine mot lungebetennelse. 

Grusom dag i Middelhavet: 25 mennesker funnet døde og 246 reddet
Publisert 26.10.2016

26. Oktober 2016: Sent i går kveld ble 25 døde menn og kvinner funnet i en overfylt gummibåt av Leger Uten Grenser. Gummibåten ble reddet av redningsskipet Bourbon Argos omkring 26 nautiske mil fra Libyas kyst. 107 overlevende ble reddet fra samme båt, samt 139 fra en gummiflåte like ved.

Frykter en humanitær krise om verdens største flyktningleir blir stengt i november
Publisert 19.10.2016

Kenyanske myndigheter er fremdeles klare på at flyktningleirene i Dadaab, som er hjem til 277.000 mennesker skal stenges den 30.november.  Leger Uten Grenser frykter for fremtiden, helsen, livet og sikkerheten til beboerne om dette blir en realitet, og en av årets glemte kriser kan utvikle seg til å bli en humanitær krise.

Haiti: Dette trenger de orkanrammede
En kvinne gir vann til sin mann, som er for syk til å gå.
Publisert 11.10.2016

Behov for rent vann, kolerabehandling og annen medisinsk hjelp etter orkanen Matthew. Leger Uten Grenser hjelper i rammede områder.

Kartlegging av medisinske behov i Haiti
Publisert 10.10.2016

Etter orkanen Matthew traff Haiti 4. oktober, er fire team fra Leger Uten Grenser i gang med kartlegging av medisinske behov ved sykehus og i rammede områder i landsdelene Grande Anse, Sud, Nippes, Artibonite og Nord-Ouest.

Syria: Fire sykehus bombet i Damaskus-regionen
Publisert 10.10.2016

Leger Uten Grenser støtter sykehusene, som alle ligger i opprørerkontrollerte områder rundt den syriske hovedstaden.

Minst 377 mennesker drept i Øst-Aleppo de siste to ukene
Publisert 07.10.2016

Øst-Aleppo utsettes for de sterkeste bombeangrepene siden krigens start, og tilgang på legehjelp er svært begrenset. Å oppsøke legehjelp har blitt en fare i seg selv, med minst 23 bekreftede angrep på Øst-Aleppos åtte gjenværende sykehus siden beleiringen startet i juli.

Orkanen Matthew i Haiti
Publisert 07.10.2016

Leger Uten Grenser er i ferd med å kartlegge behovene etter orkanen Matthew, men dårlig vær har gjort det vanskelig å nå enkelte av områdene som skal være hardest rammet.

Flere nyhetssaker