Nyheter

Leger Uten Grenser fordømmer den nigerianske hærens angrep mot en leir med internt fordrevne flyktninger i Nigeria
Leiren i Rann i Nigeria ble bombet mandag. Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept etter angrepet utført av den nigeranske hæren.  Foto: Leger Uten Grenser
Publisert 17.01.2017

Minst 120 mennesker er skadet og 52 mennesker er drept som følge av angrepet.

Når flyktninger ikke får være mennesker
Lille Donya sitter på fanget til Isabelle Farzaneh Davodi. Dette en kurdisk familie fra Irak som Leger Uten Grensers feltarbeider har intervjuet.
Publisert 16.01.2017

«Jeg tenker ofte at det kanskje var bedre å bli igjen i Afghanistan. Da ville døden vært kjapp». Dette sa en afghansk mann til Leger Uten Grensers feltarbeider Isabelle Farzaneh Davodi.

Millioner mangler mat i Den sentralafrikanske republikk
Mennesker i kø for Leger Uten Grensers matutdeling i Kabo i den Sentralafrikanske republikk.
Publisert 12.01.2017

Samtidig som to millioner mennesker har et akutt behov for mathjelp, varsler FNs matvareprogram at de må halvere matutdelingen på grunn av pengemangel. Leger Uten Grenser pleier ikke å dele ut mat, men nå er behovet for stort.  

Flyktningkrisen i Europa: Tusenvis fanget i minusgrader
Flere migranter og flyktninger har søkt tilflukt i et tomt lagerhus ved jernbanen i Beograd i Serbia. Bildet er tatt 5. Januar 2017. Foto: Marko Drobnjakovic/Leger Uten Grenser
Publisert 10.01.2017

Etter å ha blitt fryst ut av europeisk migrasjonspolitikk, har tusenvis av migranter og flyktninger blitt fanget i bitende kulde i leire som er lite egnet for vinteren i Hellas og på Balkan. 

Les eller hør en alternativ julehistorie fra felt
Publisert 24.12.2016

Nødhjelpskoordinator og feltarbeider Lindis Hurum forteller hvordan julaften 2013 i Den Sentralafrikanske republikk kunne blitt hennes siste.

Utdraget er hentet fra boka "Det finnes ingen de andre- det er bare oss.". Den er basert på dagboknotater fra fire humanitære kriser.

 

Ny Ebola-vaksine gir beskyttelse mot det dødelige viruset
Publisert 23.12.2016

Verdens første effektive vaksine mot Ebola har blitt utviklet og har bekreftet effekt. Det viser en ny rapport fra en studie Leger Uten Grenser har vært på å gjennomføre. Det er likevel viktig å understreke at man fremdeles trenger effektiv behandling for de som allerede er smittet.
 

Leger Uten Grenser i Syria
Publisert 21.12.2016

Etter fem og et halvt år med intenst konflikt fortsetter situasjonen i Syria å bli verre, med stadig større lidelser og behov. Leger Uten Grenser gjør alt vi kan for å gi humanitær hjelp til den syriske befolkningen. 

Hvordan er det å jobbe i felt i jula?
Publisert 19.12.2016

Behovet for medisinsk nødhjelp minsker ikke bare fordi et er jul. 

Vestmyra skole i Nordland fylke vinner Témoignage-prisen 2016
Publisert 14.12.2016

Vinnerne for årets skoleprosjekt 2016. F.v: Maria, Signe, Ronja og Marion i 9.klasse ved Vestmyra skole i Nordland.

ngrepet på Abs-sykehuset i Jemen kan ikke rettferdiggjøres som et “feilgrep”
Publisert 09.12.2016

Den 15. August ble Abs-sykehuset i Hajjah-provinsen i Jemen angrepet fra luften av den saudi-ledede koalisjonen. Nylig offentliggjorde Saudi-Arabias Joint Incident Assessment Team (JIAT) sine funn etter en intern granskning. Leger Uten Grenser vil gjerne svare på disse uttalelsene.

Massiv flyktningstrøm fra Burundi skaper enorme utfordringer for flyktningleirer i Tanzania
Publisert 25.11.2016

Antall mennesker som har flyktet fra vold og konflikt i Burundi har femdoblet seg de siste fire månedene, og Leger Uten Grenser frykter kollaps i de tre allerede overfylte flyktningleirene i nabolandet Tanzania.

Legemiddelgigant Pfizer reduserer prisen på vaksine etter massivt press fra Leger Uten Grenser
Publisert 18.11.2016

Etter syv år med press valgte endelig legemiddelgiganten Pfizer å redusere prisen på sin livsviktige vaksine mot lungebetennelse. 

Grusom dag i Middelhavet: 25 mennesker funnet døde og 246 reddet
Publisert 26.10.2016

26. Oktober 2016: Sent i går kveld ble 25 døde menn og kvinner funnet i en overfylt gummibåt av Leger Uten Grenser. Gummibåten ble reddet av redningsskipet Bourbon Argos omkring 26 nautiske mil fra Libyas kyst. 107 overlevende ble reddet fra samme båt, samt 139 fra en gummiflåte like ved.

Frykter en humanitær krise om verdens største flyktningleir blir stengt i november
Publisert 19.10.2016

Kenyanske myndigheter er fremdeles klare på at flyktningleirene i Dadaab, som er hjem til 277.000 mennesker skal stenges den 30.november.  Leger Uten Grenser frykter for fremtiden, helsen, livet og sikkerheten til beboerne om dette blir en realitet, og en av årets glemte kriser kan utvikle seg til å bli en humanitær krise.

Haiti: Dette trenger de orkanrammede
En kvinne gir vann til sin mann, som er for syk til å gå.
Publisert 11.10.2016

Behov for rent vann, kolerabehandling og annen medisinsk hjelp etter orkanen Matthew. Leger Uten Grenser hjelper i rammede områder.

Kartlegging av medisinske behov i Haiti
Publisert 10.10.2016

Etter orkanen Matthew traff Haiti 4. oktober, er fire team fra Leger Uten Grenser i gang med kartlegging av medisinske behov ved sykehus og i rammede områder i landsdelene Grande Anse, Sud, Nippes, Artibonite og Nord-Ouest.

Syria: Fire sykehus bombet i Damaskus-regionen
Publisert 10.10.2016

Leger Uten Grenser støtter sykehusene, som alle ligger i opprørerkontrollerte områder rundt den syriske hovedstaden.

Minst 377 mennesker drept i Øst-Aleppo de siste to ukene
Publisert 07.10.2016

Øst-Aleppo utsettes for de sterkeste bombeangrepene siden krigens start, og tilgang på legehjelp er svært begrenset. Å oppsøke legehjelp har blitt en fare i seg selv, med minst 23 bekreftede angrep på Øst-Aleppos åtte gjenværende sykehus siden beleiringen startet i juli.

Orkanen Matthew i Haiti
Publisert 07.10.2016

Leger Uten Grenser er i ferd med å kartlegge behovene etter orkanen Matthew, men dårlig vær har gjort det vanskelig å nå enkelte av områdene som skal være hardest rammet.

«Et menneske dør foran deg, og du er maktesløs»
Publisert 07.10.2016

Lege og kirurg, Abu Khalid dro fra Øst-Aleppo i august da han trodde beleiringen skulle ta slutt. Da kampene startet opp igjen noen dager senere var det ikke mulig å vende tilbake. Han beskriver de ekstreme forholdene byens innbyggere opplever, hvor alt er en mangelvare og hvor mennesker dør fordi hjelpen tar for lang tid.

Angrep på sykehus må stoppes og FNs sikkerhetsråd må følge sin egen resolusjon
Publisert 29.09.2016

 Lege Joanne Liu fra Leger Uten Grenser oppfordrer at medlemslandene i  FNs sikkerhetsråd  tar ansvar for sin egen resolusjon om at sykehus, pasienter og helsepersonell ikke skal bli angrepet i krig.

To kirurgisykehus bombet i Aleppo
Publisert 28.09.2016

En kvart million innbyggere i den syriske byen har nå kun to sykehus å dra til når de trenger kirurgi.

GSK gir etter for press og senker prisen på vaksine mot lungebetennelse
Publisert 23.09.2016

Legemiddelgiganten GlaxoSmithKline (GSK) har bestemt at Leger Uten Grenser og andre humanitære organisasjoner kan få kjøpe lungebetennelse-vaksinen PCV til den laveste globale prisen som finnes i dag.

Karine Nordstrand ny president i Leger Uten Grenser
Karine Nordstrand i en mobil klinikk i Hellas.
Publisert 21.09.2016

Kampen mot antibiotikaresistents og for tilgang til livsviktige medisiner blir blant de viktigste den erfarne feltlegen vil kjempe i sin nye rolle.

Måtte amputere armen til Nya (5) for å redde livet hennes
Fem år gamle Nya fra Sør-Sudan med bandasje etter amputasjonen av høyrearmen hennes.
Publisert 07.09.2016

Den lille jenta ble skutt i skulderen og lå to netter alene ute i bushen. Nya er et av mange ofre for volden i Sør-Sudan.

Leger Uten Grenser evakuerer nord-Jemen etter gjentatte bombeangrep
Publisert 19.08.2016

 Etter luftangrepet mot Abs-sykehuset i Hajjah distriktet den 15. August som drepte 19 mennesker og skadet 24, har Leger Uten Grenser nå bestemt å evakuere alt personell fra sykehusene i Saada og Hajjah distriktene i det nordlige Jemen. 

Dødstallene har steget til 14 etter bombing av Abs-sykehuset i Jemen
Publisert 17.08.2016

Ytterligere tre av de fem pasientene som ble lagt inn på sykehus etter bombingen av sykehuset i nordvest Jemen er døde. Dødstallet steg dermed fra 11 til 14, ifølge den siste informasjonen vi har fått fra Hajjah.

11 mennesker døde og minst 19 skadd etter flyangrep på et Leger Uten Grenser støttet ABS-sykehuset i Hajjah, nordvest i Yemen
Publisert 16.08.2016
Leger Uten Grenser krever at den Saudi-ledede koalisjonen og alle andre stridende parter om garantier forat dette ikke skjer igjen.
 
Syria: Fanget, under angrep og kampen for overlevelse i Aleppo
Publisert 29.07.2016
Kampene har intensivert seg over de siste tre ukene og sivilbefolkningen i byen Aleppo bærer mesteparten av byrden etter ødeleggelsene. Fortsatte luftangrep i øst og rakettangrep i vest fører til mange døde og skadde. 
 
Flere nyhetssaker