Nyheter

Patent hindrer barn i å bli beskyttet mot lungebetennelse
Publisert 22.08.2017
Det indiske patentkontoret avgjorde nylig at Pfizer skal beholde patentet på vaksinen frem til 2026, noe som hindrer billigere generiske versjoner.  
- Profitt kan ikke gå på bekostning av liv, sier lege Øyunn Holen.
Nye hindre for humanitært arbeid i Middelhavet er livsfarlige
Publisert 14.08.2017

Libyske myndigheter offentliggjorde nylig at de har opprettet en søk- og redningssone utenfor kysten av Libya, og truer med å begrense humanitære organisasjoners redningsarbeid i denne sonen.

Den sentralafrikanske republikk: 10.000 tilbringer nettene på sykehus etter at flyktningleir ble plyndret og brent
Publisert 11.08.2017

[09.08.2017] Voldelige kamper mellom rivaliserende grupper i Batangafo, nord i landet, har ført til at rundt 10.000 mennesker søker tilflukt på et sykehus støttet av Leger Uten Grenser.

Koleraepidemien i Jemen: akutt behov for hjelp for å stoppe dødsfall i avsides områder
Yehya Abdullah får behandling hos Leger Uten Grensers senter i Khamer.
Publisert 04.08.2017

[4 August 2017] Hvis ikke hjelpen økes og forebyggende tiltak settes i gang i de mer avsidesliggende områdene, vil flere fortsatt dø av kolera i Jemen.

Svært vanskelige levekår for flyktninger på grensen mellom Italia og Frankrike
Publisert 03.08.2017

De stadig strengere grenseovergangene i Europa siden 2015 har gjort den italienske byen Ventimiglia til en stor transittleir for flyktninger og migranter som ankommer Italia og som vil videre til andre europeiske land. 

Nigeria: Vi styrker innsatsen i Borno under regntiden
REGNSESONG: Flere områder i delstaten Borno blir ufremkommelige i regntiden. Foto: Sylvain Cherkaoui/Cosmos
Publisert 02.08.2017

Regntiden gjør områder i delstaten Borno nord-øst i Nigeria helt utilgjengelige. Samtidig er det høysesong for malaria og underernæring. Leger Uten Grenser trapper opp innsatsen. 

Vil fortsette å redde liv i Middelhavet, men vil ikke signere italienske retningslinjer
Middelhavet: Mennesker i en trebåt reddes opp på Leger Uten Grensers båt Vos Prudence 9. juni 2017.
Publisert 01.08.2017

[1 august 2017] Leger Uten Grenser ga i går beskjed til det italienske innenriksdepartementet om at vi ikke vil signere retningslinjene for ikke-statlige organisasjoners redningsbåter i Middelhavet.

Raqqas beleirede innbyggere får ikke akutt medisinsk hjelp
Publisert 31.07.2017

Leger Uten Grenser ber alle parter i konflikten og deres allierte om å sørge for beskyttelse av sivile og gi krigsskadde tilgang til helsetjenester og medisinsk evakuering.

Mot sin vilje - seksualisert vold på Haiti
«Gisele» (20) – Fetteren min sa at jeg hadde vært uheldig, at det var meg det var noe feil med. Han som voldtok meg tok meg med til isolert sted. Han sa at jeg skulle kle meg naken. Han tok på meg, og voldtok meg. Jeg fortalte familien min hva som skjedde. Jeg vet at han har gjort dette før mot to små jenter nær der jeg bor. Foreldrene deres er redde, og tør ikke gjøre noe. Jentene er 12 og 15 år.
Publisert 27.07.2017

Et sjokkerende høyt antall jenter på Haiti blir utsatt for seksualisert og kjønnsbasert vold, særlig i hovedstaden Port-au-Prince. I tillegg antar man at mørketallene er store, da det er mye skam og stigma knyttet til denne typen overgrep.

Dramatisk forverring for flyktninger på Lesbos
Publisert 24.07.2017

Flyktningene på den greske øya Lesbos mangler helsehjelp og oppfølging, viser en ny rapport fra Leger Uten Grenser.

Aids må bekjempes
Publisert 21.07.2017
[25.07.2017] Alarmerende mange aidspasienter dør fordi de ikke har blitt diagnostisert, ikke fått behandling eller ikke responderer på førstelinje hivmedisiner i land sør for Sahara, advarer Leger Uten Grenser under årets aidskonferanse i Paris.  
 
Et barn ble brutalt drept på et sykehus i Den sentralafrikanske republikk
Publisert 13.07.2017

En liten jente ble skutt og drept på et sykehus Leger Uten Grenser jobber på i Zemio i Den sentralafrikanske republikk. Steder hvor sivile kan føle seg trygge blir færre fordi den brutale volden i landet øker. 

Akutt nødhjelp må til for å få kolerautbruddet i Jemen under kontroll
Publisert 12.07.2017

– Hvis ikke innsatsen økes nå så står vi overfor en enda større humanitær krise de neste ukene og månedene, advarer jordmor Sonja Kalsvik, som nylig kom hjem fra Abs-distriktet i krigsrammede Jemen

Frykter at tusenvis er fanget i gamlebyen i Mosul
Publisert 05.07.2017

Det er grunn til å tro at tusenvis av mennesker er fanget i krigssonen i gamlebyen i Mosul i Irak. Leger Uten Grenser frykter at mennesker dør på slagmarken fordi de ikke får medisinsk hjelp i tide.

Glemte kriser og glemte fremskritt 2017
Publisert 28.06.2017

Følelsen av håpløshet kan være overveldende, men det snakkes like lite, om mulig mindre, om alt som går bra. Derfor har vi i år valgt å lansere fem glemte fremskritt, i tillegg til fem glemte kriser.

 
Etiopia: Antallet underernærte barn tidoblet
Publisert 26.06.2017
67 barn har mistet livet som følge av underernæring i Doolo-regionen i Etiopia bare denne måneden. Det er en humanitær krise under utvikling.
Leger Uten Grenser tilbake i Somalia etter fire år
UNDERERNÆRING: Lege Kalyan Krishna Velivela undersøker et underernært barn på regionssykehuset Mudugs ernæringssenter. Leger Uten Grenser har startet prosjekter her og ved sykehusets barneavdeling - fire år etter at vi så oss nødt til å trekke oss ut fra Somalia. Foto: Abdikarim
Publisert 26.06.2017

Leger Uten Grenser har startet opp igjen prosjekter i Somalia. For fire år siden trakk vi oss etter flere grove angrep mot våre ansatte.

Den internasjonale innsatsen svikter flyktningene i Uganda
Publisert 23.06.2017

[23.06.2017] Over 950.000 sør-sudanere har flyktet til Uganda siden 2013. Nå kommer det rundt 2000 nye flyktninger hver dag. Mer må gjøres for å unngå en større helsekrise.

Harde kamper dagen etter fredsavtal
BRIA: I denne leiren har folk søkt tilflukt fra volden i Den sentralafrikanske republikk siden november 2016. Nå blusser volden opp i området. Foto: Natacha Buhler
Publisert 21.06.2017

En fredsavtale mellom myndighetene i Den sentralafrikanske republikk og flere væpnede grupper aktive i landet ble signert mandag, men Leger Uten Grenser ser en annen virkelighet på bakken. I morges blusset volden opp i Bria, en by i de østre delene av landet.

Hepatitt E-utbrudd i Niger rammer gravide hardt
Publisert 20.06.2017
I regionen Diffa i Niger er det nå et utbrudd av hepatitt E som rammer flyktninger og internt fordrevne. Gravide er spesielt utsatt. Blant menneskene i regionen er det mange som har flyktet fra Boko Haram. 
Over 85 prosent av innbyggerne i byen Bria flykter fra vold og usikkerhet i Den sentralafrikanske republikk
Publisert 16.06.2017
Harde kamper flere steder i Den sentralafrikanske republikk tvinger mennesker på flukt. Væpnede grupper utfører målrettede angrep på sivilbefolkningen. I områdene der volden nå er mest intens mener Leger Uten Grenser at internasjonal støtte må fokuseres bort fra langsiktig bistand til akutt nødhjelp.
Lillesand ungdomsskole støtter Leger Uten Grenser med "Gi en Dag - aksjonen"
Publisert 16.06.2017

Lillesand ungdomsskole har samlet inn 95.000 kroner til Leger Uten Grenser i den årlige "Gi en Dag-aksjonen".

Leger Uten Grenser mektig imponert over støttekonsert for Syria
GIVERGLEDE: Aliaa Noelle Hamza (til høyre) samlet inn 160.000 til syriske flyktninger. Aurora Malm Utvåg i Leger Uten Grenser er imponert over givergleden. Foto: Ragnhild Sørheim
Publisert 09.06.2017

Aliaa Noelle og Firas Hamza ga det største bidraget noensinne fra en privat innsamlingsaksjon til Leger Uten Grenser. Søsknene fikk inn over 160.000 kroner som skal gå til nødhjelp i Syria og til syriske flyktninger.

Se bildene: En dag på Leger Uten Grensers barneavdeling i Niger
Publisert 08.06.2017

Høysesongen for underernæring og malaria nærmer seg og Leger Uten Grenser passer på at barn under fem år får den behandlingen de trenger i Magaria i Niger. 

Niger: Mennesker på flukt fra Boko Haram
FANGET: Kaka (25) får behandling ved mor-barn-klinikken i Diffa. Hun og familien ble fanget av Boko Haram. Døtrene hennes har ennå ikke blitt løslatt. Foto: Juan Carlos Tomasi/ Leger Uten Grenser
Publisert 02.06.2017

Boko Haram skaper uro i Niger og har sendt på flukt fra vold. Fordrevne mennesker har liten tilgang til helsetjenester, arbeid og rent vann.

FAQ om Middelhavet
Publisert 31.05.2017

Her kommer en oversikt over de mest stilte spørsmålene vi får angående Middelhavet.

Middelhavet: Libyske kystvakter satt menneskeliv i fare under en redningsaksjon
PANIKK: Libyske kystvakter skapte en farlig situasjon under en redningsaksjon i Middelhavet.
Publisert 30.05.2017

Væpnede libyske kystvakter skapte panikk blant mennesker på flukt over Middelhavet 23. mai. Menneskene på båten ble truet under en redningsaksjon og 67 mennesker havnet i sjøen.

Oss og dem - eller vi?
Publisert 24.05.2017
Professor i statsvitenskap Øyvind Østerud mener skillet mellom «oss og dem» er naturlig. I vårt arbeid ser vi daglig at det som binder oss sammen er viktigere enn det som skiller oss. 
Jemen: Kolerautbrudd på vei ut av kontroll
Publisert 22.05.2017
Leger Uten Grenser ber om en akutt og kraftig oppskalering av innsatsen for å bekjempe det pågående utbruddet av kolera i krigsrammede Jemen. 
 
 
Flere nyhetssaker