Nyheter

Den internasjonale innsatsen svikter flyktningene i Uganda
Publisert 23.06.2017

[23.06.2017] Over 950.000 sør-sudanere har flyktet til Uganda siden 2013. Nå kommer det rundt 2000 nye flyktninger hver dag. Mer må gjøres for å unngå en større helsekrise.

Harde kamper dagen etter fredsavtal
BRIA: I denne leiren har folk søkt tilflukt fra volden i Den sentralafrikanske republikk siden november 2016. Nå blusser volden opp i området. Foto: Natacha Buhler
Publisert 21.06.2017

En fredsavtale mellom myndighetene i Den sentralafrikanske republikk og flere væpnede grupper aktive i landet ble signert mandag, men Leger Uten Grenser ser en annen virkelighet på bakken. I morges blusset volden opp i Bria, en by i de østre delene av landet.

Hepatitt E-utbrudd i Niger rammer gravide hardt
Publisert 20.06.2017
I regionen Diffa i Niger er det nå et utbrudd av hepatitt E som rammer flyktninger og internt fordrevne. Gravide er spesielt utsatt. Blant menneskene i regionen er det mange som har flyktet fra Boko Haram. 
Over 85 prosent av innbyggerne i byen Bria flykter fra vold og usikkerhet i Den sentralafrikanske republikk
Publisert 16.06.2017
Harde kamper flere steder i Den sentralafrikanske republikk tvinger mennesker på flukt. Væpnede grupper utfører målrettede angrep på sivilbefolkningen. I områdene der volden nå er mest intens mener Leger Uten Grenser at internasjonal støtte må fokuseres bort fra langsiktig bistand til akutt nødhjelp.
Lillesand ungdomsskole støtter Leger Uten Grenser med "Gi en Dag - aksjonen"
Publisert 16.06.2017

Lillesand ungdomsskole har samlet inn 95.000 kroner til Leger Uten Grenser i den årlige "Gi en Dag-aksjonen".

Leger Uten Grenser mektig imponert over støttekonsert for Syria
GIVERGLEDE: Aliaa Noelle Hamza (til høyre) samlet inn 160.000 til syriske flyktninger. Aurora Malm Utvåg i Leger Uten Grenser er imponert over givergleden. Foto: Ragnhild Sørheim
Publisert 09.06.2017

Aliaa Noelle og Firas Hamza ga det største bidraget noensinne fra en privat innsamlingsaksjon til Leger Uten Grenser. Søsknene fikk inn over 160.000 kroner som skal gå til nødhjelp i Syria og til syriske flyktninger.

Se bildene: En dag på Leger Uten Grensers barneavdeling i Niger
Publisert 08.06.2017

Høysesongen for underernæring og malaria nærmer seg og Leger Uten Grenser passer på at barn under fem år får den behandlingen de trenger i Magaria i Niger. 

Niger: Mennesker på flukt fra Boko Haram
FANGET: Kaka (25) får behandling ved mor-barn-klinikken i Diffa. Hun og familien ble fanget av Boko Haram. Døtrene hennes har ennå ikke blitt løslatt. Foto: Juan Carlos Tomasi/ Leger Uten Grenser
Publisert 02.06.2017

Boko Haram skaper uro i Niger og har sendt på flukt fra vold. Fordrevne mennesker har liten tilgang til helsetjenester, arbeid og rent vann.

FAQ om Middelhavet
Publisert 31.05.2017

Her kommer en oversikt over de mest stilte spørsmålene vi får angående Middelhavet.

Middelhavet: Libyske kystvakter satt menneskeliv i fare under en redningsaksjon
PANIKK: Libyske kystvakter skapte en farlig situasjon under en redningsaksjon i Middelhavet.
Publisert 30.05.2017

Væpnede libyske kystvakter skapte panikk blant mennesker på flukt over Middelhavet 23. mai. Menneskene på båten ble truet under en redningsaksjon og 67 mennesker havnet i sjøen.

Oss og dem - eller vi?
Publisert 24.05.2017
Professor i statsvitenskap Øyvind Østerud mener skillet mellom «oss og dem» er naturlig. I vårt arbeid ser vi daglig at det som binder oss sammen er viktigere enn det som skiller oss. 
Jemen: Kolerautbrudd på vei ut av kontroll
Publisert 22.05.2017
Leger Uten Grenser ber om en akutt og kraftig oppskalering av innsatsen for å bekjempe det pågående utbruddet av kolera i krigsrammede Jemen. 
 
 
580.000 mennesker har flyktet fra Mosul
Publisert 20.05.2017

Kamper mellom soldater fra Den islamske stat og koalisjonsstyrker i Mosul har sendt 580.000 mennesker på flukt siden oktober 2016. Hundretusenvis er fortsatt fanget i Vest-Mosul. De som klarer å komme seg til Leger Uten Grensers klinikker forteller om lite mat og mangel på helsetjenester. På grunn av matmangelen behandles derfor barn for akutt underernæring.

Libya: Inhumane forhold i lukkede mottak
LUKKET MOTTAK: Menn i det lukkede Abu Salim mottaket i Tripoli, Libya. Foto: Guillaume Binet/Myop
Publisert 19.05.2017

Flyktninger i lukkede mottak i Libya lever under inhumane forhold. Leger Uten Grenser jobber for å gi flyktningene medisinsk og psykologisk hjelp.  

64.000 barn vaksinert i Den sentralafrikanske republikk
VAKSINERT: En liten jente holder stolt på sitt nye vaksinasjonskort. Hun bor i  Lobaye i SAR, et område hvor svært få er vakinert. Foto: Sergio Ferrer
Publisert 17.05.2017

I løpet av april 2017 har Leger Uten Grenser vaksinert rundt 64.000 barn mot meslinger i Lobaye sør i Den sentralafrikanske republikk. Dette er i et av områdene hvor det generelt foregår lite vaksinering, og derfor fikk også 25.300 av disse barna også andre relevante vaksiner.

 
Bangassou: Byen er en stridssone, Leger Uten Grenser ber om våpenhvile
Publisert 16.05.2017

Byen Bangassou i Den sentralafrikanske republikk er nå blitt en stridssone hvor sivile flykter for sine liv. Leger Uten Grenser ber om en stans i kampene for å kunne nå sårede som trenger behandling. 

Ebola påvist i Den demokratiske republikken Kongo
Publisert 14.05.2017

Per 11. mai er ett tilfelle av ebola bekreftet av Verdens helseorganisasjon (WHO) i Likati i Bas Uele-provinsen nord i Den demokratiske republikken Kongo. Ytterligere ni tilfeller, inkludert tre dødsfall, etterforskes med mulig mistanke om ebola.
 

Mexico: Flyktninger har opplevd krigslignende vold
PÅ FLUKT: Victor (20) fra Honduras har akkurat kommet til Tenosique i Mexico. Gjenger i hjemlandet drepte onkelen hans, og tvang Victor på flukt. Victor gikk gjennom skogen i tre dager uten penger for å komme til Mexico, med bare noen klær, tannkrem og en mobiltelefon i sekken.
Publisert 11.05.2017

Flyktninger i Mellom-Amerika reiser fra en av verdens mest voldelige regioner, men blir igjen ofre for vold på flukt til USA og Mexico. 

Jemen: Stort kolera-utbrudd truer befolkningen
Publisert 09.05.2017

Leger Uten Grenser behandler stadig flere pasienter for kolera og akutt diaré i Jemen. Utbruddene skjer over store deler av landet.

Bare Syria var mer voldelig enn dette landet i fjor
FISKER: Jordy (16) er fisker i Ouakaelven. Han sluttet på skolen som 10-åring, da faren hans ble skutt. Alle foto: Colin Delfosse/Out of Focus
Publisert 08.05.2017

Hver femte sentralafrikaner har måtte flykte fra hjemmet sitt. Fremtiden er ikke lys. Vi vil vise deg noen bilder, siden færre dør når flere vet.

Sør Sudan: 25.000 mennesker er tvunget på flukt uten tilgang på humanitær hjelp
Publisert 03.05.2017

I løpet av de siste dagene av april har nærmere 25.000 mennesker blitt tvunget til å flykte fra sine hjem i Sør-Sudan. 

To sykehus angrepet i Syria
Publisert 02.05.2017

Leger Uten Grenser avbryter støtten til to sykehus utenfor Damaskus etter alvorlige angrep. Et sykehus støttet av Leger Uten Grenser ble 29. april stormet av væpnede menn, mens et annet støttet sykehus havnet i kryssild som pågikk i to dager.

Jemen: Hjelpen må frem
Faez Nasr sitter i ruinene av det som pleide å være huset til familien. Foto: Florian Seriex
Publisert 26.04.2017

Jemen er i en dyp, humanitær krise. Nærmere 80% av befolkningen, det vil si 19 millioner mennesker, trenger humanitær bistand. Mer enn halvparten av helsefasilitetene til Leger Uten Grenser er ikke i bruk på grunn av ødeleggelser, mangel på hjelpearbeidere og mangel på medisiner. 

Syrisk familiefar forteller: «Vi trodde ting hadde roet seg. Vi tok feil»
Publisert 25.04.2017

Den syriske familien dro tilbake til landsbyen sin da de trodde det var trygt. Så ble mor og tre sønner drept av en bombe.

Flyktninger tvangsreturneres til vold og usikkerhet nordøst i Nigeria
Publisert 19.04.2017
- Vi bodde i Kolofata (Kamerun) i over ett år, men en dag bestemte de seg bare for å sende oss tilbake til Nigeria uten å forklare hvorfor. Vi ba ikke om å returnere til landet vårt, de tvang oss. Vi hadde ikke noe valg, forteller en nigeriansk flyktning i Banki, en avsidesliggende by nære Kamerun.
Gladnyhet: Dødelig sykdom nærmest utryddet i Bangladesh
FRISK: Småbarnsmoren Nilofa (25) fra Bangladesh er en av pasientene til Leger Uten Grenser som har blitt frisk fra kala azar. – Jeg ble først smittet for tre år siden, og ble kurert. Men innen et år utviklet jeg følgesykdommen PKDL. Jeg oppdaget flekker i huden og var redd det var en soppsykdom, sier Nilofa. Foto: Igor Barbero
Publisert 12.04.2017

Kala azar er nå nær ved å være utryddet i Bangladesh, noe helseministeren har gitt Leger Uten Grenser æren for.

Født i krig: Jihan (18) fikk heldigvis føde på et sykehus
FØRSTE ÅNDEDRAG: Fødselen fikk uten problemer, og mor Jihan skal snart ta med seg sitt førstefødte barn hjem. Først skal de få en fødselsattest. Foto: Louise Annaud/Leger Uten Grenser
Publisert 11.04.2017

18 år gamle Jihan fra Irak har nettopp født sitt første barn. Uten Leger Uten Grenser, hadde verken mor eller barn hatt tilgang på helsehjelp. Nå utvider vi helsetilbudet i Tal Afar. 

Leger Uten Grenser responderer på meslingsutbrudd i Guinea
Publisert 07.04.2017

For å hindre videre spredning, er Leger Uten Grenser (i samarbeid med lokale helsemyndigheter) i gang med å massevaksinere alle barn mellom 6 måneder og 10 år i hovedstaden Conakry.

Syria: Ofrene har symptomer som samsvarer med bruk av nervegass
Publisert 05.04.2017

Leger Uten Grenser bekrefter at ofre for angrepet i Khan Sheikhoun har symptomer som samsvarer med bruk av kjemiske våpen.

Flere nyhetssaker