Aktuelt

Titusenvis av syke og sårede flykter fra kampene i Vest-Mosul

Sivile er fanget i kryssilden i Mosul med svært begrenset tilgang til livreddende medisinsk hjelp siden kampene om Vest-Mosul startet 19.februar. Flere enn 1800 pasienter har mottatt akutt medisinsk hjelp på Leger Uten Grensers klinikker i og rundt Mosul de siste to månedene. 1500 av disse er ofre for krigsskader, men det er også tydelig at det er behov for å dekke andre medisinske behov. Derfor åpnet Leger Uten Grenser i februar en fødeavdeling i Øst-Mosul, hvor vi så langt har assistert 100 fødsler og utført 80 keisersnitt. 
 

Syria: Seks år med krig

 

Flyktninger og migranter forteller om grov vold fra grensevakter

 
 Folk forteller oss at de har blitt slått, tvunget til å ligge på bakken mens politiet tråkker på dem iført støvler og at klærne og skoene deres ble konfiskert så de måtte gå barføtt i kulden tilbake til Serbia, sier feltarbeider Sebastian Stein.
 
Stein har selv som jobbet med flyktninger i Europa.
 

Vi er tilbake i Haydan i Jemen etter sykehusbombing

Sykehuset i Haydan ble bombet 26.oktober 2015. Vi fortsatte å jobbe her frem til angrepet på Abs-sykehuset i naboprovinsen Hadja 15. august 2016. Denne bombingen tok livet av 19 mennesker, skadet 24 og tvang Leger Uten Grenser til å trekke seg ut av Hadja- og Sa’ada-provinsene.

Før angrepet i august, bistod Leger Uten Grenser akuttmottaket, barselavdelingen, systemet for henvisning til andre sykehus og med logistikk. Vi tar opp igjen de samme arbeidsområdene vi hadde, i tillegg til assistanse med sykehusinnleggelse.

Endelig snakkes det om Tsjadsjøen

 

Fredag arrangerer Norge, i samarbeid med andre stater, en internasjonal giverlandskonferanse for Nigeria og området rundt Tsjadsjøen.

De neste tre årene vil Norge gi 1,6 milliarder kroner i bistand til området.

Sør Sudan: Kriseberedskap for underernæring

Den pågående konflikten i fylkene Mayendit og Leer i Sør-Sudan går hardt utover lokalbefolkningen.
 
Menn, kvinner og barn blir jevnlig tvunget til å flykte fra vold og sliter med å få tilgang til mat, vann og helsehjelp.
 
De siste ukene har Leger Uten Grensers feltarbeidere observert mange tilfeller av underernæring og har økt beredskapen for å behandle underernærte barn.

Pages